Natuurfoto: zoek het niet altijd ver van huis

Natuurfoto: zoek het niet altijd ver van huis

Fokelien Broekstra 795
Een mooie foto hoef je niet altijd ver van huis te maken, soms kan het zelfs in je achtertuin of in het park in jouw omgeving.

Park om de hoek

Soms lijkt het park om de hoek een saaie plek om te gaan fotograferen, tot je er eens doorheen loopt en op je gemak de natuur in je opneemt. Een natuurfotograaf was al maanden bezig een ijsvogel te vinden en fotograferen. Hij reisde heel Nederland door, maar iedere keer mislukte de foto net. Tot een buurvrouw die regelmatig door het park loopt met haar hond de opmerking maakte: Een ijsvogel, dat is toch een klein blauw vogeltje? Wat bleek nou, in het park zat al het hele jaar een ijsvogel, elke dag zag ze hem vliegen.Foto: Wicher Folkers

Achtertuin

Heb jij een achtertuin? Dan zullen er ook genoeg vogels langskomen om eten te zoeken. Als je zorgt dat je een natuurlijke achtergrond hebt in je tuin, doormiddel van struikjes, klimop of andere natuurlijke afscheiding, kun je zelfs in je achtertuin al prachtige natuurfoto’s maken. Woon je in de buurt van het bos, dan loop je zelfs de kans dat er een eekhoorntje langskomt om het eten uit je tuin op te eten.
Foto: Caroline Lichthart

Stad

Zelfs in de stad kun je prachtige natuurfoto’s maken, in de stad kom je regelmatig stadsparken tegen. Als je hier eens doorheen loopt en goed om je heen kijkt, ga je waarschijnlijk meer dieren ontdekken dan je denkt. Sommige mensen hebben eekhoorntjes of konijntjes gespot.Foto: Gilbert de Bruijn

Ver weg

Natuurlijk is het eens leuk om verder weg te gaan, naar een omgeving die je niet kent. Maar oefenen in het park om de hoek is nooit verkeerd. Hierdoor kun je goed voorbereid een verdere reis maken voor een mooie natuurfoto. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien