Canon lanceert PowerShot V10 - stijlvol vloggen

Redactie 187

Canon lanceert de PowerShot V10, een lichtgewicht, gebruiksvriendelijke compactcamera speciaal ontwikkeld voor vloggen.

De PowerShot V10 weegt iets meer dan 211 gram en past probleemloos in een jaszak. En aangezien alles is ingebouwd, hoef je verder ook niets mee te nemen! Met de hoogwaardige ingebouwde microfoon, een kantelbaar scherm en zelfs een ingebouwde standaard, biedt de camera namelijk een alles-in-één vlogoplossing voor travel- en lifestyle content creators.

Dankzij de trillingsvrije 4K UHD-filmopname en een professioneel ogende achtergrondvervaging/bokeh-effect, maak je er in een handomdraai inspirerende content mee. Er is zelfs een optie voor livestreaming! De camerabody betreft een geheel nieuw design voor Canon en resulteert in een apparaat dat zo gemakkelijk draagbaar en onopvallend is, dat content creators gewoonweg kunnen opgaan in hun omgeving zonder al te veel op te vallen wanneer ze op drukke plekken opnames van zichzelf maken. Mis ook nooit meer spontane momenten – de opnameknop is immers zodanig gepositioneerd voor een snelle en flexibele bediening van de vlogcamera met één hand.

Indrukwekkende videokwaliteit binnen handbereik

De PowerShot V10 heeft een krachtige 1-inch CMOS-sensor die een verbluffende 4K-videokwaliteit levert. En je maakt er net zo gemakkelijk stills mee. Voor extra filmisch effect kunnen content creators de sfeer eenvoudig aanpassen door te spelen met de 14 kleurfilters of met de Smooth Skin-modus. De Movie Digital IS-modus is ideaal voor video's uit de hand – deze functie helpt cameratrillingen te voorkomen. Dit levert scherper beeldmateriaal op met meer details en helderheid. Passend bij de verschillende mogelijkheden van diverse social media-kanalen, kan de PowerShot V10 in beide richtingen filmen en wel een uur aan één stuk door video opnemen. Bovendien helpt de Auto Level-functie je video recht te houden om scheve clips te voorkomen, waardoor je minder tijd nodig hebt om je content naderhand nog te moeten bewerken. De camera is voorzien van een groothoeklens, om jezelf eenvoudig te filmen en ook de achtergrond goed in beeld te krijgen. Gebruik tegelijkertijd de ingebouwde standaard om de camera overal eenvoudig neer te zetten. 

Hoogwaardig geluid om je boodschap duidelijk te maken 

De PowerShot V10 is uitgerust met twee grote stereomicrofoons om je verhaal te vertellen en een derde microfoon voor ruisonderdrukking. Dat maakt de camera perfect voor elke buitenomgeving en voor in de stad. Naast het ingebouwde windfilter is er als onderdeel van de geavanceerde accessoirekit6 een optioneel windscherm verkrijgbaar, waardoor de geluidskwaliteit in buitenomstandigheden nog verder wordt verbeterd.

Ontworpen om alle aspecten van je leven in beeld te brengen

De PowerShot V10 heeft een verticale behuizing en is ontworpen met eenvoud en gemak als uitgangspunt. De camera is dan ook nagenoeg met één hand te bedienen en is uitgerust met een 2,0 inch opklapbaar LCD-touchscreen, zodat je altijd goed in beeld bent tijdens het vloggen. De ingebouwde standaard maakt tevens het opnemen van content van een afstand gemakkelijker , bijvoorbeeld bij tutorials, hauls of populaire formats zoals 'Get Ready With Me' of een unboxing-video. 

Verbinding met je volgers – waar je ook bent!

De PowerShot V10 is compatibel met de Canon Camera Connect-app, zodat je je video's eenvoudig via Wi-Fi kunt downloaden op je smartphone of tablet. Het beheren van je videoworkflow was daarnaast nog nooit zo eenvoudig met de ingebouwde image.canon integratie voor tijdelijke cloudopslag, vanuit daar kun je tevens je content direct overzetten op een platform naar keuze. Het slimme, intuïtieve design bevat zowel HDMI- als USB-poorten voor idem een eenvoudige overdracht naar een laptop of pc, of voor gebruik als webcam. En als je langdurig op pad bent, kun je de camera eenvoudig onderweg opladen via USB-C. Dankzij de vereenvoudigde livestreaming-mogelijkheden van de PowerShot V10 en de speciale menu-opties voor livestreaming op YouTube en Facebook , breng je je content rechtstreeks van de camera naar je kijkers in een live-setting in een mum van tijd.

Prijs en beschikbaarheid Canon PowerShot V10

De Canon PowerShot V10 is vanaf juni verkrijgbaar in twee verschillende kits. De standaard vlogging kit, met voedingskabel, softcase, lensdop, windscherm en polsband kost €459. Als je meer creatieve opties wenst, kun je kiezen voor de geavanceerde vlogging kit. Deze is ontworpen in samenwerking met SmallRig en omvat een cage die kan worden gebruikt voor het bevestigen van een ringlicht of voor een externe microfoon. Deze geavanceerde vlogging kit heeft een verkoopadviesprijs van € 489,-.

Info: www.canon.nl

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie