Zo laat je de bruidegom stralen op foto’s

Zo laat je de bruidegom stralen op foto’s

Senta Bemelman 915
Op de trouwdag gaat stiekem de meeste aandacht uit naar de bruidsjurk en de stralende bruid. Maar zet ook de bruidegom in het zonnetje met deze handige tips.

Een bruiloft fotograferen kan hectisch zijn. Zorg dat je altijd genoeg beelden hebt van de bruid en bruidegom en alle aanwezigen. Maar soms is het lastig om een man goed te laten poseren voor een bruidsfoto, waarbij je niet iedere foto hem in dezelfde pose wil hebben.

Spontaan

Leer de bruidegom kennen. Is hij rustig en wat meer op zichzelf, laat hem dan misschien zitten voor een portret. Is hij juist enthousiast en energiek, laat hem desnoods letterlijk een gat in de lucht springen. Betrek ook de vrienden en familie van de bruidegom en breng de mannen samen.  

Verwerk ook humor in de foto. Laat bijvoorbeeld de keurige kleedkamer van de bruid zien, die in de make-up zit. Terwijl haar man misschien in de andere kamer een biertje open trekt. Of breng op een ludieke manier het verschil in reactie tussen man en vrouw in beeld, zoals op deze foto te zien is.

Omgeving

Gebruik de omgeving. Een mooi versierde hal is niet de enige achtergrond voor een foto.  Is de zaal bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving, laat hem dan tussen de bomen en in het gras poseren.  Gebruik de onderstaande videotutorial voor aanvullende tips bij het fotograferen van de bruidegom in het bos.

Bruid

Laat de bruid ook een onderdeel uitmaken van de foto’s van de bruidegom. Maar breng haar niet in beeld. Laat haar naast de camera staan en hem naar haar kijken. Dit zal een ontwapenend werken en een glimlach op zijn gezicht toveren.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta