Sportfotografie: 4 handige tips om niet te vergeten

Sportfotografie - 4 Tips

Fokelien Broekstra 1653

Sportfotografie vergt enige oefening. Het zal de eerste keer niet perfect gaan, maar naarmate je het vaker doet, des te beter zullen de resultaten zijn. Patrick Murphy-Racey geeft ons vier handige tips voor sportfotografie.

Sportfotografie - Auto ISO uit

Zet de automatische ISO uit. Het is belangrijk om in een sportfoto de totale controle te hebben. Het risico dat de camera een verkeerde ISO-waarde kiest is zeer groot. Dit wil je bij een sportfoto voorkomen, want wanneer het perfecte moment zich voordoet moet je eigenlijk paraat zijn om de foto te maken

Stel je belichting handmatig in

Bij veel snelle sporten is het belangrijk om met een zo kort mogelijke sluitertijd te werken. Zorg er daarom voor dat je diafragma zo ver mogelijk open staat.. Hierdoor heb je meer vrijheid om je sluitertijd verder te verkorten. In sommige gevallen is het leuk om met een lange sluitertijd te werken, maar dit is wel gelijk een stuk lastiger.

Kom dichtbij

Als je ver van de actie afstaat, heb je vast gemerkt dat het lastig is om het juiste moment vast te leggen. Inzoomen kan wonderen doen, want je wil natuurlijk niet het risico lopen dat een bal, of sporter tegen je lens aanvalt.

Leer het moment herkennen

Leer jezelf hoe je de belangrijkste momenten in een spel kunt herkennen. Dit is moeilijker dan je denkt, maar naarmate je het vaker doet, des te makkelijker het zal gaan.

Video

Patrick Marphy-Racey is professioneel sportfotograaf. Hij heeft inmiddels 30 jaar ervaring in de sportfotografie. Hij heeft door zijn 30 jaar ervaring al heel wat speeluren vanachter zijn camera bekeken. Hij legt in een kort filmpje de vier verschillende tips nog eens haarfijn uit. 

 

 

 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien