Cyaan en magenta hoofdrol in neon portretten

Christel de Wolff 2021
Ook fotografie is een trendgevoelig medium, zeker als je je geregeld op Instagram en Pinterest begeeft om inspiratie te scoren kom je in aanraking met diverse stijlen en trends. Misschien heb je deze ook wel gezien: #neonportrait, portretten met neon.

Je komt ze steeds vaker tegen op social media, de portretfoto’s in kleurrijke neon-setting. Vaak roepen ze een jaren ’80-gevoel op, ofwel door de neonlichten zelf, ofwel gecombineerd met kleding, make-up en haardrachten uit dit decennium.In onderstaande video van STO leer je hoe je prachtige portretten met de herkenbare cyaan en magenta kleurtonen kunt fotograferen. Dit gebeurt allemaal in een speelse omgeving, namelijk een Arcade speelhal.

Bekijk meer bijzonder werk op de Instagrampagina van STO.

Je kunt er voor kiezen om de speelse elementen van de locatie mee te nemen in je foto, maar in de resultaten van de photoshoot zie je vooral hoe je kunt spelen met de weerkaatsingen van het fluorescerende licht. Laat je bijvoorbeeld je model een bril dragen, dan kun je proberen de neonverlichting daarin terug te laten komen.

Meer inspiratie voor het maken van portretten met neon?

Volg de hashtag #NeonPortrait op Instagram om dagelijks nieuwe neon creaties te zien van kunstenaars wereldwijd. 

Lees ook: Stap in een andere dimensie met de Polaroid Originals ‘Stranger Things’ OneStep 2

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel