Hoe zorg je ervoor dat je model meer expressie toont?

Redactie digifoto Starter 2956

Niks is vervelender dan een saai gezicht op je foto’s. Maar hoe krijg je dan wel meer expressie uit je model zodat je foto’s interessant worden? Wij geven je tips.

Maak een moodboard

Een moodboard is een inspiratie doek waar je je ideeën op zet die je wilt toepassen tijdens je fotoshoot. Je kan op een moodboard visualiseren wat voor licht je wilt, welke elementen er op de foto gezien moeten worden en eventueel ook de make-up en kleding die het model moet dragen. Daarnaast is het belangrijk dat de emotie die je wilt vastleggen ook terug komt op je moodboard.

Communiceren

Je kan je model het moodboard laten zien zodat hij of zij weet wat voor gevoel mensen moeten krijgen als ze de foto zien. Dit hoeft niet alleen via een moodboard, je kan namelijk ook voorafgaand aan de fotoshoot een liedje sturen met een bepaalde emotie die jij wilt overbrengen in je foto’s. Laat het model vooraf in zijn of haar rol komen en niet op het moment zelf.

Lees ook: foto poses: poseren met onervaren modellen

Daarnaast is het ook vanzelfsprekend dat je positieve feedback geeft tijdens het fotograferen. Je kan niet van je model aannemen dat hij of zij weet wat jij voor ogen hebt. Bespreek dit dus goed en sta open voor de meningen en ideeën die je krijgt.

Juist model

Voor elke fotoshoot heb je het juiste model nodig. Probeer met de krachten van je model te spelen. Als je met een heel vrolijk iemand werkt, kan het heel moeilijk zijn om hele donkere, verdrietige portretfoto’s te maken. Probeer daarom een model te kiezen die geschikt is voor je fotoshoot.

Als je deze drie tips combineert voorafgaand en tijdens je fotoshoot, krijg je gegarandeerd meer expressie uit de persoon met wie je samenwerkt waardoor je foto’s er ook op vooruit gaan en meer gevoel overbrengen.  

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie