Leren: Camerageluiden uitzetten

Leren: Camerageluiden uitzetten

Fokelien Broekstra 6701

Je kent het vast. Van die mensen waarbij je eerst een *bliep* hoort voor ze de foto maken. De camerageluiden van je camera kunnen soms heel ongelegen komen. Daarom leggen wij je uit hoe je de geluiden uit kan zetten.

Bijzonder moment

Jij mag een trouwerij fotograferen. Een bijzonder moment, die je vast niet wil verstoren met het geluid van je camera. Als het stel op het punt staat het ja-woord te geven, horen je gasten niks anders dan het geluid van jou camera, super hinderlijk.

Geluid uitschakelen

Je kan gelukkig de bliepgeluiden van je camera uitschakelen. Dit doe je door naar het menu te gaan, te kiezen voor persoonlijke instellingen, Opnemen/weergeven en vervolgens druk je het knopje signaal aan. Je hebt de keus om het te wijzigen in 3, 2, 1 of off. Zet dit op off. Hiermee voorkom je dat je een focus-piepje krijgt.

Q-stand

Vooral spiegelreflex camera’s hebben last van een spiegel die zich sluit en opent. Dit geluid kun je niet uitschakelen,mits je er voor kiest om geen foto’s te maken. Bij sommige spiegelreflexen kun je een camera op de Q-stand zetten, dit staat voor quiet. De camera zal hierdoor is minder hard geluid maken. Het is aan jou of je dit prettig vindt.

Handleiding

Mocht jouw camera net iets anders werken dan de Nikon spiegelreflex die wij hebben omschreven, bekijk dan je handleiding. In dit artikel omschreven we hoe je het makkelijkst kan zoeken naar de juiste informatie.

Heb jij je focus-piepjes in of uitgeschakeld?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien