Hoe maak je de mooiste foto's van auto's?

Christel de Wolff 3472

Ben jij iemand die wel eens op zoek is naar een goed onderwerp om foto's van te maken? Vaak ligt een voorwerp dan zo voor de hand dat je er gewoon overheen kijkt. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om foto's te maken van je auto? Of van auto's van anderen? Auto's hebben vaak prachtige lijnen, die er in een mooie foto echt fantastisch uit kunnen zien. Hieronder geven we je een aantal tips over hoe je jouw auto het beste op de foto krijgt

Ook prima geschikt voor als je jouw auto te koop wilt zetten op internet en deze zo mooi mogelijk in beeld wilt brengen. Wil je je auto verzekeren? Ook dan is het verstandig om een goede foto van je auto paraat te hebben.

Zorg voor een goede belichting

Dit is een tip die voor elk onderwerp op kan gaan, maar vooral ook bij auto's belangrijk is. Het punt is namelijk dat je met een goede verlichting de aandacht helemaal op de auto gericht kunt krijgen. Denk er dan eens over om je auto te fotograferen bij zonsopgang, of als het 's avonds weer donker begint te worden. Met het speciale licht dat je op die momenten hebt, ziet je auto er helemaal fantastisch uit.

Denk aan een goede achtergrond

Als jij aan mensen wilt laten zien hoe snel je auto is, zet hem dan niet ergens in een woonwijk neer. Kies een plek met weidse vergezichten, waar het asfalt onder de auto ook goed te zien is. Zo benadruk je dat jouw auto een echt scheurmonster is. Het is daarbij handig ervoor te zorgen dat de achtergrond niet te druk is. Je wilt de nadruk zoveel mogelijk op jouw mooie, gestroomlijnde auto hebben.

Auto's hebben de mooiste details

Heb je wel eens op de details van je auto gelet? Elke auto heeft namelijk een groot aantal details die er stuk voor stuk prachtig uitzien op een foto. Schiet de koplampen eens vanuit een andere hoek, of laat het licht schijnen op de bumper van je auto. Deze details zorgen ervoor dat jouw auto nog mooier op de kiek komt te staan. En het is niet alleen maar het exterieur dat er op een foto prachtig uitziet.

De bewegende auto

Een auto ziet er stilstaand natuurlijk prachtig uit, maar een auto hoort te bewegen. Het rijden van een auto is op verschillende manieren heel mooi op de foto te grijpen. Met een speciale techniek die panning heet, zorg je er daarbij voor dat het er op de foto ook net uitziet alsof je auto beweegt. Wil jij je auto verkopen op Marktplaats? Dan is een beetje snelheid op de foto natuurlijk een extra verkoopimpuls!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel