5 tips voor stadsfotografie

Redactie digifoto Starter 2822
Stadsfotografie verveeld nooit. De stad verandert continu waardoor elke foto anders wordt.

Met deze tips krijg jij de mooiste stadsfotografie.

Tijdstip van fotograferen

Het tijdstip wanneer er gefotografeerd wordt is erg belangrijk. Dit misschien nog wel meer bij stadsfotografie. Fotograferen op het juiste tijdstip is niet alleen belangrijk voor het vast leggen van de sfeer maar ook voor hoe je de stadslichten wilt laten overkomen. De felle stadslichten komen niet tot hun recht als buiten de zon fel schijnt. Fotografeer in de vroege of late uurtjes voor het beste resultaat.

Stadsfotografie

Maak gebruik van de ruimte die je hebt

Bij stadsfotografie is het belangrijk dat je groot denkt en groot fotografeert. Laat de ruimte van de stad zien samen met unieke perspectieven bij het fotograferen van de stad. De hoge gebouwen en de drukke straten vertellen veel over de drukte van de stad. Fotografeer de straten en gebouwen samen om de stad het mooiste over te laten komen.

Stadsfotografie

Stadfotografie combineren met natuur

Voeg stadsfotografie en natuur samen op een foto als dit mogelijk is. Een stad is nooit uit het niets opgedoken. Met de omliggende natuur op de foto zie je hoe de omgeving was voor dat er een stad werd gebouwd.  Laat het contrast tussen de drukte van de stad en de rust van de natuur zien door natuur vast te leggen op de foto. Fotografeer bijvoorbeeld de kust of bergen aan de rand van de stad.  

Stadsfotografie

Lange sluitertijd bij stadsfotografie

Lange sluitertijd wordt vaak gebruikt bij stadfotografie. Dit omdat stadsfotografie vaak in de avonduren wordt gemaakt. Daarnaast wordt er veel met lange sluitertijd gewerkt om de snel bewegende stad vast te leggen. Denk aan alle rijdende auto's in de stad. De auto's creëren lichtpaden die symbool staan voor het snelle en drukke leven in de stad.

Stadsfotografie

Kleurgebruik bij stadsfotografie

In de stad is het niet alleen druk in het verkeer maar ook de gebouwen. Alle gebouwen geven licht en weerkaatsten weer op andere gebouwen. Geen enkel gebouw is hetzelfde dus het licht wat hier vanaf komt ook niet. Probeer hiermee rekening te houden bij stadsfotografie. Teveel verschillende kleuren kunnen zorgen voor negatieve drukte in de foto. Deze drukte door kleur verstoord de foto en neemt de drukte van de stad weg en focust op de drukte van kleur en licht.

Stadsfotografie


Lees ook: foto's maken in de stad

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie