De mooiste toiletten over heel de wereld

De mooiste toiletten over heel de wereld

Martijn Bastianen 1435
Het is maar wat je wilt fotograferen. Lonely Planet heeft een boek uitgebracht met meer dan 100 toiletten op de wereld. Hier een aantal van die prachtige potjes.

Deze foto is gemaakt door Olaf Menz in Jonsknuten, Noorwegen. Het is een toilet die op 904 meter hoogte staat. Ook op een berg moet je ongestoord je behoefte kunnen doen.

Comfortabele toiletten in Chott el Djerid, Tunisië. Deze foto is gemaakt door Lucio Valmaggio. Dit is de plek waar Luke Skywalker, van Star Wars, vandaan komt. Deze toiletten zijn als laatste overgebleven.

Vlakbij een waterval van Milford Track, Nieuwe-Zeeland staan deze toiletten. Ze zijn gefotografeerd door Chris Hasenbichler.

Met het prachtige uitzicht kan je hier heerlijk op je gemak je behoefte doen. Het is een arctische toilet met op de achtergrond de Salmivaara Fell in het Finse Lapland. De foto is geschoten door Janne Mankinen.

Een toilet op 6,812 meter hoogte. Hij staat op Ama Dablam, één van de routes naar het Everest kamp. Ongeveer vijf kilometer verder op ligt een klein Nepalees dorp. David Ruiz Luna heeft deze spectaculaire foto geschoten.

In de woestijn van Siloli, Bolivia heb je geen privacy nodig. Met enkele dit bordje weet je waar je moet zijn bij hoge nood. Niemand ziet je toch in deze woestijn. De foto is van Robert Downie.

Sinds dat de Washington Post de stranden van Jericoacoara, Brazilië benoemd heeft tot beste stranden ter wereld, is het dorpje een toeristische trekpleister geworden. Deze rieten toiletten passen dan ook goed op het strand. Thomas Heinze is verantwoordelijk voor dit kiekje.

Omdat steeds meer werkend volk kwam in Duitsland rond de 19de eeuw, werden er dit soort urinoirs neergezet. Veel van deze toilet zijn verloren gegaan in de oorlog, maar deze is mooi overeind gebleven! De foto is gemaakt door Claudio De Sat.

afbeelding van Martijn Bastianen

Martijn Bastianen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Martijn