Polarr Photo Editor 2.0 Alpha

Online fotobewerking: Polarr (versie 2.0a)

Jooshua Franssen 12091
Niet iedereen heeft toegang tot Adobe's Photoshop of Lightroom om raw foto's te bewerken. Polarr maakt dit online mogelijk en het is gratis. Met de tweede versie van Polarr, versie 2.0 alpha, zijn er enkele verbeteringen toegepast, en is er ondersteuning voor meerdere raw-formaten.

In september 2014 werd Polarr Photo Editor voor het publiek geïntroduceerd; Polarr Photo Editor is een fotobewerkingsprogramma die werkt vanuit je webbrowser. Sinds de lancering wordt de online fotobewerkingsdienst door meer dan honderdduizend gebruikers wereldwijd gebruikt.

2.0 Alpha

Iets minder dan een halfjaar later is de volgende versie beschikbaar gemaakt; versie 2.0 Alpha heeft drie grote wijzigingen meegekregen. Een van deze wijzigingen is 'Persistent Editing History'. Dit betekent dat je de browser kunt sluiten zonder dat je aanpassingen verloren gaan. Dit geldt voor zowel de laatste als voor eerdere bewerkte foto's in versie 2.0. Daarnaast biedt Polarr Photo Editor nu officieel ondersteuning voor raw-formaten van Sony, Canon, Nikon, Pentax, Fujifilm, Panasonic en Olympus camera's. Ook is de interface onderhanden genomen, waardoor het meer in de stroomlijn van Photoshop en Lightroom past. Overige kleine aanpassingen bestaan uit verbeterde gereedschappen voor onder andere bijsnijden, zoomen en exporteren.

Je kunt Polarr Photo Editor 2.0 Alpha gratis gebruiken en proberen zonder een account aan te maken. Het team achter het programma vertelt dat er nog meerdere functies aan versie 2.0 worden toegevoegd, voordat de nieuwe versie de oude versie officieel vervangt.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van Sjoerd

wordt me in dit artikel niet helemaal duidelijk of je eerst je raw foto moet uploaden of niet.....
gezien de steeds groeiende systeemeisen van lightroom (en geen meegroeiende pc) ben ik wel heel benieuwd!!

afbeelding van Jooshua Franssen

Je kunt je raw bestand(en) simpelweg importeren of in het programma slepen, waarna deze wordt geupload en vervolgens kunt bewerken.