Tussen kunst en quarantaine
Zo ontstond onlangs de challenge 'tussen kunst en quarantaine'. Het bijbehorende Instagram account barst inmiddels uit z’n voegen en heeft al tienduizenden volgers die maar al te graag de uitdaging aan gaan! Wij hebben er een aantal voor jullie geslecteerd en dagen jullie uit hetzelfde te doen!
Stil verzet van Banksy
Sommige delen van de Nederlandse bevolking hebben last van de psychische mindfuck dat de buren mogelijk gaan hamsteren en rennen daardoor zelf in paniek naar de supermarkt om niet mis te hoeven grijpen. Andere delen van de Nederlandse bevolking storen zich hier mateloos aan en komen hier tegen in verzet. 'Gebruik je gezond verstand' is de kreet. Deze tussen-kunst-en-quarantaine-foto is alleszeggend. Banksy staat immers bekend als iemand die in het diepste geheim en op openbare plekken schildert om politieke en maatschappelijke thema’s aan te kaarten. De persoon die het kunstwerk van Banksy heeft nagebootst geeft hiermee een duidelijke boodschap af. Stop met hamsteren! De pot waar de plant in zit zal alleen iets harder aankomen dan het bosje bloemen van Banksy.
Ode aan de zorg
Richard Prince is een schilder en fotograaf die woont en werkt in New York. Zijn werken zijn wereldwijd bekend en geëxposeerd en hij onderscheid zich met rauwe en soms collageachtige kunstpracht. Zijn schilderij op rechts heet ‘Nurse in Love’. De vrouw op links geeft haar kopie het onderschrift ‘Ode aan de zorg’. En eigenlijk treffen beiden titels de lading. De broeders en zusters in de ziekenhuizen verdienen alle lof omdat ze zich zo toewijden aan hun vak - door op te komen voor hun beroep en de oplopende werkdruk door Corona - met de oproep ‘Wij zorgen voor jullie, zorgen jullie voor ons? #Stayhome’.
Going Mental
De Schreeuw is een psychiatrische afspiegeling van en door Edvard Munch. Het schilderij is gebaseerd op het onmachtige en depressieve gevoel van Munch, die op dat moment een complexe fase van zijn leven doormaakte.
Wij schatten dat de persoon op links een vader is die net heeft gehoord dat de kinderen tot 6 april thuis zullen blijven. Hij maakte een hilarische foto die niet alleen qua kleur en compositie overeenkomt met ‘De Schreeuw’ maar ook qua boodschap. Wanhoop, angst en een tikkeltje duister. En vast niet alleen omdat er geen school is…
Woody Style
Deze tussen-kunst-en-quarantaine-foto vinden wij zo fantastisch omdat de foto rechts hoogstwaarschijnlijk satirisch is bedoeld. Dit terwijl het tot op heden nog niet duidelijk is of de kunstenaar Grant Wood, van het originele jaren dertig werk links, een satirische boodschap had of juist serieus. Maar die vraag lijkt voor nu even beantwoord want de man en vrouw op rechts zagen het in ieder geval als uitnodiging om de boer en boerin van Wood op een humoristische manier na te bootsen!
Stuur jouw tussen-kunst-en-quarantaine-foto
Verveel jij je ook te pletter omdat je gedwongen thuis zit of wil je juist even wat anders doen? Maak dan je eigen tussen-kunst-en-quarantaine-foto en stuur deze in voor onze lezersgalerij.
Hoe je foto kan uploaden? Hier leggen we je dit stap voor stap uit! De redactie zal een selectie maken van de allerbeste foto’s en deze uitlichten op de site!