Video: tips voor filmen met een drone

The do’s and don'ts van met een Drone vliegen

Jasper Bol 1917
De afgelopen jaren is de Drone een vertrouwd beeld geworden in het luchtuim. Met als belangrijkste reden: het verkrijgen van andere perspectieven bij het filmen en fotograferen. Het is een gemakkelijke manier om prachtige beelden te schieten, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Om de kwaliteit van de beelden en foto’s naar een hoger plan te tillen, heeft Mark Wallace op Adorama TV een filmpje opgenomen met de do’s en don'ts van het vliegen met een drone. Hij deelt zijn ervaringen van het opnemen van dronebeelden met zijn DJI Maverick, die hij schoot in verschillende landen op de wereld. Handige tips om rekening mee houden als je zelf in het bezit bent van een drone, of van plan bent er een aan te schaffen.

Regelgeving

Denk er bijvoorbeeld aan om - als je een nieuwe gebruiker bent - te oefenen met je nieuwe apparaat op een grote open vlakte, zodat je minder risico loopt om je gloednieuwe gadget te laten crashen. Verdiep je verder in de lokale regelgeving over het vliegen met de drone. Zo kom je niet in de problemen en geef je jezelf het gevoel dat je zorgeloos fantastische beelden kunt opnemen. Check op een rustige plek ook de hoogte waarop je kunt vliegen tot je je drone niet meer kunt horen, zodat je op iets drukkere plekken kunt vliegen zonder de lokale bevolking te ergeren. Wil je meer weten over de regelgeving rondom drones? Kijk dan eens naar deze opsomming

Praktische tips

Naast tips over de regelgeving en controle van je gadget, geeft Mark Wallace ook nog een aantal praktische tips over hoe je zo mooi mogelijke beelden kunt schieten. De belangrijkste tip is: hou je shot vast. Zorg ervoor dat je je shot langer vasthoudt dan je normaalgesproken zou doen, om ervoor te zorgen dat je genoeg beeldmateriaal hebt om de mooiste shot te editen. Zo voorkom je onrustige en bewogen beelden. Let verder ook op welke windkracht je drone aankan om te voorkomen dat je de controle over je drone verliest. Zorg ervoor dat je op reis een extra aantal accu’s aanschaft, zodat je voor langere tijd en op meerder locaties kunt filmen.

Check voor alle tips en ervaringen van Mark Wallace het onderstaande filmpje:

 

.

afbeelding van Jasper Bol
Door: JasperBol

JasperBol | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJasper