Sony ZV-E1 beste professional content creator camera volgens TIPA

Redactie digifoto Starter 622

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. Sony ZV-E1 is de beste professional content creator camera volgens TIPA

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

BEST PROFESSIONAL CONTENT CREATOR CAMERA

SONY ZV-E1

De compacte en full-frame ZV-E1 is ontworpen voor veeleisende content creators die zowel onderweg als met een vaste opstelling content willen opnemen zonder de noodzaak van een crew of nabewerking, en biedt nieuwe Al-functies voor het volgen van bewegende onderwerpen. Hij kan meerdere onderwerpinteracties aan en kan worden ingesteld voor visuele effecten en stemmingen via tal van cinematische vlog-instellingen. Bedieningsopties zijn eenvoudig toegankelijk via het on-camera touchscreen en op afstand via smartphones. De Dynamic Active Mode biedt meer stabilisatie voor een nieuwe vrijheid bij opnamen uit de hand, terwijl de AI-chip op intelligente wijze het beeld bijsnijdt om uw onderwerp altijd in het middelpunt van de belangstelling te houden. Talrijke connectiviteitsopties omvatten livestreaming via een USB-aansluiting. Een ingebouwde microfoon met drie capsules dekt richtingsveranderingen en kan handmatig of op automatische detectie worden ingesteld. Een bonus is de toegang tot het Sony Creators' Cloud ecosysteem dat cloud-gebaseerde bewerking en het delen van media mogelijk maakt.

Info: sony.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie