Prachtig om te zien, geweldig in gebruik

Peak Design Everyday Messenger V2, prachtig om te zien, super in gebruik

Remco Stunnenberg 992
Peak Design staat, de naam zegt het al, bekend om zijn prachtig vormgegeven producten. Recent introduceerde Peak Design de opvolger van de immens populaire Everyday Messenger bags, de Peak Design Everyday Messenger V2. Wij gingen een dagje op pad met deze ultra moderne cameratas.

Al bij het uitpakken van de Everyday Messenger V2, de 13” in dit geval, kunnen we een lichte wow niet onderdrukken. Dat heeft alles te maken met de vormgeving en de uitstraling.

De immens populaire Peak Design Everyday Messenger bags zijn niet alleen ontworpen voor fotografen. Maar zeker ook voor reizigers, ‘urban commuters’ en eigenlijk voor iedereen die van mooie tassen houdt. De Everyday Messenger 13" en 15” van Peak Design zitten vol slimme functies om tegemoet te komen aan je dagelijkse behoeften en zijn meer dan uitsluitend een ultra moderne cameratas. Niet voor niets zijn deze tassen erg populair onder een brede groep gebruikers. Om die reden besloot Peak Design nog wat slimme verbeteringen aan te brengen aan deze lijn met als resultaat de Everyday Messenger V2.

Zo kreeg de V2 een zogenaamde pass-trough om de tas op de handel van je koffer te schuiven. Ook werden de dividers (verdelers) verbeterd zodat je je spullen nog gemakkelijker kunt verdelen. Om te zorgen dat je spullen ook in een fikse regenbui droog blijven, kregen de vakken aan de binnenkant een waterdichte stof. Voor de buitenkant is gebruik gemaakt van een verbeterde en weerbestendige 500D Kodra synthetische canvas (nylon). Dat komt niet alleen de waterdichtheid ten goede maar geeft de tas een nog mooiere uitstraling. Verder zijn de ritsen weerbestendig en de “stress” punten extra versterkt. Over die waterdichtheid hoefden wij ons overigens geen zorgen te maken tijdens onze trip. De hemel was strakblauw die dag. Ook het gebruiksgemak werd aangepakt. Zo zijn de vakken aan de zijkanten van de tas wijder én magnetisch gemaakt.

De verdelers laten zich eenvoudig verplaatsen of verdelen. Op die manier kun je gemakkelijk boeken of overnight bagage meenemen. Voor onze one day trip op en neer naar Londen, verwijderde we één divider zodat we één systeemcamera konden meenemen. Het extra vak bood plaats aan opladers, snoertjes, versnaperingen en een flesje water. Ook onze Macbook konden we veilig opbergen in een apart gewatteerd vak, inclusief een extra interieur voor onze Ipad. Onze sleutels konden we handig en veilig opbergen dankzij de verborgen sleutel/ID bevestiging voorzien van een Peak Design anker koppeling in één van de zijvakken.

Het prachtig vormgegeven ‘MagLatch’ verstelbare vergrendelingssysteem maakt het mogelijk de tas uit te breiden zonder verlies van de mooie vorm. Twee speciale Capture clip bevestigingspunten en een rits aan de bovenkant maken een snelle toegang tot je camera mogelijk. Kortom, over alles is nagedacht. De tas ziet er prachtig uit, is gemaakt van de beste materialen, is uiterst handig in gebruik en, last but not least, hij “zit” fantastisch. Door zijn vormgeving en de prettige draagband voel je eigenlijk niet dat je hem om hebt, ondanks het toch niet geringe gewicht dat wij meenamen tijdens onze trip. Kortom, de Peak Design Everyday Messenger V2 is prachtig om te zien en geweldig in gebruik.

Adviesprijs: €279,-

Meer info? Kijk hier

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco