Nu in de kiosk: digifoto Starter 3.2015

Nu in de kiosk: digifoto Starter 3.2015

Dalindcy Koolhoven 3609
De herfst staat voor de deur, het perfecte moment om sfeervolle plaatjes te schieten! Maar niet zonder eerst dit nummer van digifoto Starter geraadpleegd te hebben, deze staat namelijk vol tips om je herfstfoto's nog sfeervoller te maken. Daarnaast gaan we in op naaktfotografie en fotograferen door een glazen bol. Natuurlijk testten we ook apparatuur voor je uit, interviewden we lezers en nog veel meer!

Basiscursus: herfstfotografie

De zomer is weer bijna voorbij en de dagen worden weer korter, het perfecte moment om op pad te gaan voor mooie herfstfoto's. In de herfst is er meer kans op mist en bewolking, de ultieme sfeermaker. Jeroen Oosterhof legt uit hoe je sfeervolle foto's kunt schieten tijdens de herfst. Daarnaast kunnen paddenstoelen ook een onverwachtse bron van inspiratie zijn.  Jan Paul Kraaij vertelt hoe hij paddenstoelen het liefst fotografeert, zodat jij straks ook met mooie platen thuiskomt.


Foto © Jeroen Oosterhof

Basiscursus: stijlvolle naakt- en glamourfotografie

Het is iets dat veel fotografen wel willen, maar niet iedereen durft het: naaktfotografie. Peter (PiaR Fotografie) is erg ervaren en geeft les aan beginners. Wij vroegen hem alles over dit klassieke genre.


Foto © Peter

Basiscursus: fotograferen door een glazen bol

De Litouwse fotograaf Andrius Aleksandravicius werd in één klap bekend toen hij eind 2014 in een Nikon-reclame liet zien hoe hij foto's maakte door een glazen bol. Hij werd een inspiratiebron voor veel fotografen. Maar hoe maak je nu de perfecte foto door een glazen bol? Andrius geeft tips. Daarnaast delen ook lezers Jantsje Bron en Marjan Sijbrandij hun tips.


Foto © Andrius Aleksandravicius

Van geheugenkaart tot back-up

Als je op vakantie geweest bent, heb je waarschijnlijk honderden, misschien wel duizenden foto's gemaakt. In dit uitgebreide artikel laten we zien hoe je een enorme berg foto's kunt selecteren, bewerken en archiveren.

Tests

Zoals altijd hebben we ook deze keer weer een hoop apparatuur voor je getest. Zo testten we onder meer de Activeon CX, Fujifilm X-T10, Canon Powershot G3X en Polaroid Zip. Voor ieder wat wils!

Lezersfoto's, fotowedstrijd en winnaar

Naast bovenstaande artikelen worden er in deze editie een aantal lezersfoto's uitgelicht. Daarnaast vertellen wedstrijdwinnaars Jacco van den Hoven en Ton Delfos het verhaal achter hun winnende foto. We gaan ook in gesprek met lezeres Anja Voorn, die allerlei dieren fotografeert.

Voor onze nieuwe fotowedstrijd zijn we op zoek naar jouw ultieme reiskiekjes, waar de lol van samen reizen vanaf spat.

Dit en nog veel meer lees je in digifoto Starter 3.2015. De editie is te koop in de kiosk voor 5,95 euro. Ontvang je het magazine liever thuis, neem dan een abonnement. We hebben ook een leuke actie voor je: tot en met 31 oktober 2015 betaal je namelijk geen 21,50 euro voor een abonnement, maar 15 euro. Gebruik de kortingscode: starter2015.

afbeelding van Ada Bunnik

Fijne artikelen in deze editie. Extra speciaal omdat er een foto van mij in staat. Thanks! :)