De veelzijdigheid van drones
Met een drone geef jij jouw camera vleugels, wat vaak indrukwekkende beelden oplevert. Heb jij net een drone gekocht? Let op waar je vliegt! Je mag namelijk niet op iedere plek of hoogte met je drone komen. Blijf bijvoorbeeld uit de buurt van vliegvelden! Houd de regels in de gaten, die veranderen regelmatig.
Voordeel
Het grootste voordeel van een drone is het bereik. Door het gebruik van een drone hoef je bijvoorbeeld niet een helikoptervlucht te ondernemen voor beelden vanuit de lucht. Daarnaast is het beeld bij drones vaak stabieler dan vanuit de hand filmen.
Een drone is niet alleen handig voor beelden op grote hoogte, maar kunnen eigenlijk op veel manieren worden ingezet.
Bruiloft
De grote dag van geliefden wordt ook regelmatig vastgelegd met drones. Bekijk hieronder enkele mooie voorbeelden. Door het gebruik van drones krijg je mooie overzichtsbeelden en kun je door de vliegende beweging een dromerig effect krijgen.
Architectuur
Drones worden ook vaak ingezet om steden en architectuur in beeld te vangen. De hoge gebouwen worden moeiteloos gefilmd met de vliegende apparaten. Met een drone kun je in vogelvlucht (en perspectief) de stad weergeven.
Natuur
Dronevideo’s van landschappen komen vaak voor. Je kan met een drone veel gebieden in beeld brengen en loopt daarbij als foto- of videograaf geen risico. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige beelden schieten van een waterval.
Verlaten gebieden
Een drone kan ook op een mooie manier verwoeste of verlaten gebieden in beeld brengen.
Superbowl
Daarnaast kan een drone niet alleen worden ingezet als camera, maar ook als attribuut. Bij het Amerikaanse sportevenement the Superbowl werden bijvoorbeeld ongeveer 300 drones ingezet om de lucht te verlichten als sterren. Dit leverde een prachtig resultaat op.
Mensen filmen
Je kunt drones ook goed gebruiken om modellen te filmen (of fotograferen). In de onderstaande video zie je enkele tips over hoe je dit goed doet.
Ging het iets te snel? Hieronder kun je de tips lezen.
Tip 1: Kies een afgelegen locatie.
Zorg dat je veel bewegingsvrijheid hebt en geen andere mensen in de weg zit. Je kan bijvoorbeeld ook in de vroege of late uren filmen zodat er minder mensen aanwezig zijn.
Tip 2: Bespreek de opnamen met je model.
Neem bij ieder shot eerst met je model door wat je precies gaat filmen of fotograferen. Dan weet de persoon ook wat er gaat gebeuren en hoe hij of zij met de drone om moet gaan. Er is namelijk een grote kans dat je model niet eerder met een drone heeft gewerkt.
Tip 3: Vlieg weg van je model.
Neem liever afstand van je model tijden het filmen. Wanneer je richting je model vliegt, kan dit intimiderend overkomen op je model. Laat heb of haar liever richting de camera lopen en zelf de afstand bepalen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Vlieg vervolgens weg van je model. In de nabewerking kun je de volgorde ook omdraaien, waardoor het lijkt alsof je naar de persoon toe vliegt.
Tip 4: Hoe meer afstand, hoe groter de gebaren van je model.
Als je hoger vliegt, oogt je model kleiner, wat betekent dat hij of zij grotere gebaren moet gebruiken om op te vallen.
Tip 5: Plaats je model in het midden van het beeld.
Zorg ervoor dat je model niet te veel links of rechts in beeld staat, omdat er dan meer kans is op vertekening van het beeld. De hoeken van de dronecamera worden namelijk iets vertekend, om de omgeving zo goed mogelijk in beeld te brengen.