digifoto Starter Awards

MindShift Photocross 13

Redactie digifoto Starter 711
Je fototas is een erg belangrijk accessoire, je hebt er immers elke dag mee te maken. De aankoop van een goede tas is dan ook net zo belangrijk als het kiezen van een goede camera en een mooie lens. Is de MindShift Photocross 13 een goede keuze?

MindShift PhotoCross 13

Je apparatuur heeft heel wat te verduren tijdens je fototrips. Een goede fototas zorgt ervoor dat je camera en lenzen dit avontuur elke keer weer overleven, zodat je ze lekker lang kunt gebruiken. De MindShift Photocross 13 is een compacte maar stevige tas die tegen een stootje kan. Het is een ‘sling’ tas, die je gemakkelijk vanaf de rug naar voren draait waardoor je snel en gemakkelijk bij al je gear kunt. Deze ‘sling’ gaat heel eenvoudig en soepel. Handig als je oog in oog staat met een mooi fotomoment en je snel moet zijn. De ritsen zijn bovendien voorzien van handige ‘ankers’ zodat die ook erg snel te openen zijn.

Comfort

Een erg belangrijk facet van een fototas is het draagcomfort, want je hebt hem immers lang op je rug. Dat zit met deze MindShift wel goed, want de draagband is lekker dik en voorzien van een fijne stof, zodat het gewicht goed over je rug verdeeld wordt. Ook zit er een heupband in verborgen die je kunt gebruiken voor extra stabiliteit, bijvoorbeeld als je met de tas op de fiets stapt.

Ruimte

Comfort is belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is wat je er allemaal in kunt stoppen. Daar is de tas ten slotte voor bedoeld. De tas die wij hebben getest is de ‘13’ en dat betekent dat er behoorlijk veel mee kan in de zelf in te delen binnenzijde. Zo kun je in de MindShift bijvoorbeeld een dslr, twee tot vier lenzen en een tablet of 13-inch laptop meenemen. Daarnaast vind je nog enkele af te sluiten vakjes voor batterijen, geheugenkaarten en andere kleine accessoires. Ook is er aan de buitenzijde nog plek voor allerlei accessoires. Aan de voorzijde (of achterzijde, net hoe je het bekijkt) vind je nog een paar op allerlei manieren te bevestigen riemen. Daar kun je bijvoorbeeld een statief achter vastsnoeren.

Conclusie 

De MindShift PhotoCross 13 is een handige, stevige en ruime fototas voor de fotograaf die van avontuur houdt. Vooral het draagcomfort en de doordachte uitvoering maken deze tas tot een aanrader als je op zoek bent naar een goede cameratas.

Adviesprijs: € 144,99
Info: mindshiftgear.com transcontinenta

Beoordeling MindShift PhotoCross 13

Getest in digifoto Starter 1.2018

+ Veel draagcomfort
+ Ruim en variabel in te delen

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie