Maak kennis met deze dunne en gekke camera

Bibi Williamson 1248
Een Japans bedrijf maakt een ultradunne camera die niet dikker is dan een stuk papier. Hoewel er al een groot aantal piepkleine camera's op de markt zijn, neemt dit apparaat het concept van flinterdun vrij letterlijk.

Hoewel dit apparaatje duidelijk niet bedoeld is voor het maken van perfecte en professionele foto’s, maakt dat het gebruiken ervan niet minder leuk. Als het enige waar je om geeft in een digitale camera nieuwheid en dunheid is, dan is de "Paper Like a Digital Camera" iets voor jou. Kortgezegd bestaat deze retrostijl speelgoedcamera uit een set van kleine camera-onderdelen die tussen de papieren onderdelen zijn ingeklemd.

Ondanks zijn ongelooflijke dunne afmetingen, wordt het apparaat geleverd met veel van dezelfde functies die grotere modellen ook hebben. De ultradunne camera heeft namelijk foto-, video- en audio-opnamemogelijkheden en biedt plaats aan een microSD-kaart van 16 GB. Er is ook een ingebouwde USB-poort om de camera gemakkelijk op te laden. Hoewel de foto- en videokwaliteit met slechts 1,3 megapixels vrij laag zijn, lijken de korrelige beelden passend bij een toestel dat geïnspireerd is op vintage camera's.

Een virale hit

De camera is te koop op verschillende websites maar raakte erg snel uitverkocht. Dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat er een aantal viral video’s op TikTok verschenen over deze dunne camera.