Leer fotograferen met een drone

Lees én leer alles over dronefotografie

Remco Stunnenberg 1569
Droom jij daar ook wel eens van? Dat je niet gebonden bent aan de zwaartekracht en dat je kan vliegen als een vogel? Nét even over de rand van die klif kijken. Of zien hoe de top van die hoge boom er van dichtbij uitziet.

Luchtfoto's zijn misschien wel zo fascinerend omdat ze ons een blik gunnen op de aarde zoals we die niet vaak zien: vanaf een hoogte van enkele tientallen tot honderden meters transformeert zelfs het saaiste landschap in een wonderlijk schouwspel. Tot voor kort was het als fotograaf beperkt mogelijk om de derde dimensie te verkennen, maar met de opkomst van betaalbare unmanned aerial vehicles – in de volksmond drones genoemd – die uitgerust zijn met een camera is dat nu echt verleden tijd.

In het boek Leer fotograferen met een drone van professioneel drone piloot Wiebe de Jager worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteengezet.

Als eerste worden de onderdelen van een cameradrone besproken. Daarna volgt de bespreking van een aantal populaire drones in verschillende prijsklassen. Na een korte introductie digitale fotografie volgen adviezen voor het daadwerkelijk fotograferen vanuit de lucht. Er wordt afgesloten met enkele praktische adviezen en tips voor mensen die verder willen gaan met deze tak van sport. Ook de regelgeving komt aan bod. Het geheel is aangevuld met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld.

Kortom, wil jij de stap richting dronefotografie zetten, dan mag dit boek eigenlijk niet ontbreken.

Interesse in dit boek? Kijk hier.

Beeld: © Wiebe de Jager

Lees ook: Fotograferen met een drone

afbeelding van Remco Stunnenberg

RemcoStunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRemco