Fotofair 2021

Leer werken met lightpainting op Fotofair 2021

Redactie digifoto Starter 819
Op Fotofair (3-4 juli 2021) kun je diverse masterclasses en workshops volgen van bekende Nederlandse en internationale fotografen. Zo leer je tijdens de masterclass van Liesbeth van Asselt lightpainting toepassen in je foto’s.

Fotofair 2021

In Eersel op Landgoed Duynenwater vindt op 3 en 4 juli 2021 Fotofair plaats, hét foto-evenement van de Benelux waarbij twee dagen lang educatieve workshops en masterclasses worden aangeboden. Macrofotografie, werken met Adobe Lightroom en het fotograferen van honden en paarden, alles is mogelijk. Zin om je te omgeven met nieuwe en uitdagende fotomomenten op Landgoed Duynenwater? Koop dan snel je tickets voor Fotofair 2021.

Masterclass lightpainting

Tijd voor iets anders op je portfolio? Denk eens aan lightpainten, het gebruik van ledlicht, flitsvuur en vuur die zorgen voor waanzinnige beelden. Deze masterclass wordt op zowel zaterdag 3 juli als zondag 4 juli 2021 gegeven. Meer weten over de masterclass en je meteen inschrijven? Klik dan hier

Klik hier om al het tot nu toe gepubliceerde nieuws over Fotofair 2021 te bekijken.

Wat ga je leren?

Tijdens de masterclass vertelt Liesbeth van Asselt meer over welke lightpaint- en flitsspullen zij gebruikt heeft om de foto te maken die op de voorkant van haar boek ‘’Flash & Lightart’’ staat. Daarnaast gaat ze kort in op de instellingen van de flitsers en camera, om zo de beste resultaten te krijgen. Na het stukje theorie mag je zelf aan de slag met diverse materialen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor deze masterclass heb je een camera (dien je handmatig te kunnen instellen) en een statief nodig. Het is handig om vooraf te weten hoe je de camera op bulb kunt laten werken, hoe je de ‘lange sluitertijden ruis reductie’ uit zet en hoe je de autofocus snel aan en uit zet.

Over Liesbeth van Asselt

Zoals je al hebt kunnen lezen is Liesbeth naast fotograaf en docent fotografie bij haar bedrijf Stapfoto ook schrijver van het boek ‘’’Flash & Lightart’’. Liesbeth heeft een bedrijfskundige en marketingachtergrond, ze fotografeert dan ook vooral mensen aan het werk, oftewel bedrijfsfotografie. Als docent geeft ze zowel beginners- als gevorderdencursussen als vele (creatieve) workshops. Liesbeth heeft een eigen vakgroep genaamd Stapfoto, een groep met vergevorderde fotografen die meer willen en actief investeren in zelfontwikkeling. Wil je meer weten over Liesbeth van Asselt of de inhoud van de masterclass? Klik dan hier.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie