Het verschil tussen analoge en digitale camera’s

Het verschil tussen analoge en digitale camera’s

Aäron Nasarany 10757

Door de voortdurende veranderingen in de techniek is het haast onmogelijk om alles bij te benen. Voor je aan een nieuwe smartphone gewend bent is er alweer een nieuwe uit. In de fotografiewereld is het precies hetzelfde, als je met de tijd mee blijft veranderen kunnen veranderingen die minimaal zijn jouw werkritme al in de war schoppen. In dit artikel behandelen we het verschil tussen analoog en digitaal.

Analoge camera’s

Een analoge camera’s was vroeger the state of the art. Met filmrolletjes in de rugzak ging je op pad om plaatjes te schieten. Het formaat van de camera bepaalde de kwaliteit. Over het algemeen was het kleinbeeld (35mm) of de rolfilmformaat de standaard waar iedereen tevreden mee was. Het duurdere een paar dagen voor jij je foto's ontwikkeld voor je neus had liggen. Dit was de charme van een analoge camera. 

Digitale camera’s

Dankzij de veranderingen in de techniek is het wachten op de ontwikkeling van je foto's niet meer nodig. Alle beelden worden opgeslagen op een geheugenkaartje en die kun je vervolgens zo in je camera steken. Vroeger had je geen flauw idee hoe de foto’s eruit zagen op het moment dat je ze had gemaakt en was het altijd een verrassing als de foto’s werden ontwikkeld. 

Het verschil

Het verschil tussen analoog en digitaal zit vooral in de manier van opslaan. Bij een analoog camera wordt de foto’s opgeslagen op een filmrolletje en bij de digitale camera’s worden de foto’s digitaal opgeslagen op een geheugenkaartje.
Nieuwsgierig geworden naar de wereld van analoge fotografie? In de video hieronder geeft Mattias Burling vijf redenen om aan de slag te gaan met analoge fotografie.

 

Heb jij nog een analoge camera thuis?

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron