Filmpje: Drone boven een vliegveld

Jooshua Franssen 2302
Vliegtuigspotters en -liefhebbers kunnen met het volgende filmpje hun hart ophalen. In Mexico heeft een bijzondere opdracht beelden opgeleverd van Mexico City International Airport, gefilmd door een drone. De drone vliegt over en langs de luchthaven en zet alles prachtig op beeld.

Drones zijn een geweldige manier om, vanuit de lucht, opnames te maken. Je kunt dingen zien en filmen op een manier zoals je dat zelf niet zou kunnen vanaf de grond. Combineer een drone met een vliegveld en je zult gegarandeerd mooie videobeelden krijgen. Laat het vanzelfsprekend zijn dat je dit niet zelf moet proberen, zonder toestemming van het vliegveldpersoneel of de benodigde instanties: in Amerika staan hier zelfs fikse boetes en gevangenisstraffen op. 

Postandfly, een Mexicaans luchtfoto- en videografie bedrijf, heeft onlangs toestemming gekregen om boven Mexico City International Airport, Mexico's drukste vliegveld, te vliegen. Deze opnames zijn ter ere van de 'Air Traffic Control Agency' op het vliegveld. De heren en dames van de Air Traffic Control zorgen ervoor dat alle vliegtuigen in goede orde over het vliegveld kunnen landen, opstijgen en taxiën. Zo zien we in het filmpje onder andere de drone langs de control tower vliegen en ook enkele vliegtuigen landen, opstijgen en taxiën.

afbeelding van Jooshua Franssen

JooshuaFranssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJooshua