Drie inspiratievolle en leerzame fotografieboeken voor thuisblijvers

Redactie digifoto Starter 1988
De kans is groot dat ook jij thuis zit door COVID-19. Alle evenementen zijn afgelast en je moet zoveel mogelijk binnen blijven. Zonde van je tijd? Nee hoor!

 In dit artikel vertel ik je hoe jij de tijd gebruikt met fotografieboeken. Ik vertel je over drie fotoboeken waarvan twee ter inspiratie, één om uit te leren. 

WWF-boek Our Planet

In dit acht hoofdstukken durende boek lees je over onze ‘kwetsbare planeet’. De Nederlandstalige versie van het boek staat vol met prachtige beelden van onze oceanen, jungles, woestijnen en kustgebieden. ‘Het boek geeft een unieke kijk op dit spectaculaire natuurschoon, de enorme veerkracht van de natuur en de noodzaak om samen het tij te keren.’ 

Het boek behoort tot een collectie met een serie in samenwerking met Netflix. Het boek kost €39,95. Bestel een exemplaar op de website van Het Wereld Natuur Fonds-Nederland

Trailer Netflix serie ‘Our Planet’:

Straatfotografie - Alles wat je altijd al wilde weten

Straatfotografie is zo’n leuk fotografiegenre, omdat je nooit weet wat je tegenkomt. Daarom lijkt het elke keer weer op een avontuur. En blijft het de vraag met wat voor foto’s je aan het einde van de dag thuis komt. Straatfotografie blijft altijd spannend. Je richt zomaar een camera op een vreemd persoon zonder toestemming. In dit boek geschreven door Kees Krick leer je hoe je dit het best aanpakt. Natuurlijk werkt dit 184 pagina durende boek als een enorme ‘boost’ voor jouw inspiratie en ideeën.

Het e-book kost € 14,95 en is te bestellen op lees.nl

Frank Doorhof: Fotograferen in elke situatie

Het boek, geschreven door Frank Doorhof, biedt inspiratie om in elke ruimte met elke lichtbron te fotograferen. In het boek heeft Frank het onder andere over apparatuur, licht, fotograferen op locatie en het bouwen van een eigen studio. Dat laatste lijkt mij erg handig omdat we nu allemaal thuis moeten blijven.

Daarnaast krijg je ook tips voor zakelijk fotograferen. Hoe presenteer jij jezelf online. Hoe communiceer jij met de klant? Bij dit boek is ook een gratis webversie beschikbaar. Dit is handig, zo kan je er op elk moment op elk apparaat bij! Het boek kost € 34,99 en is te bestellen bij vanduurenmedia.nl

digifoto Starter magazine

Natuurlijk kun je ook je dagelijkse portie inspiratie halen uit onze magazines. Al onze edities staan vol met leerzame tutorials, inspiratievolle interviews en diverse tips en tricks-artikelen. Bezoek onze webshop en bestel direct de editie die bij jou past!

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie