Practise makes perfect

BredaPhoto 2018: aandacht voor de amateur fotograaf

Christel de Wolff 1615
BredaPhoto festival, het grootste fotofestival van de Benelux wordt van 5 september tot en met 21 oktober 2018 gehouden op verschillende binnen- en buitenlocaties in de binnenstad van Breda. Het brede programma biedt interessante onderwerpen voor fotografieliefhebbers met de meest uiteenlopende interesses. In het weekend van 22 en 23 september is er speciale aandacht voor niet-professionele fotografen.

Er zijn tal van activiteiten voor enthousiaste startende fotografen die graag iets willen bijleren. Zo komt Fotografencafé Kasteel Woerden speciaal voor dit weekend naar Breda. Onder het mom 'FOTOPLAZA' kun jij je portfolio tonen aan publiek, lezingen door exposanten bijwonen en contacten leggen tijdens het welbekende fotografendiner. Meer informatie over FOTOPLAZA vind je hier.

SeniorWeb is met een caravan aanwezig waar je terecht kunt met al je vragen over digitale fotografie en bredere vragen zoals over je tablet of je smartphone.

Workshops

In samenwerking met Nieuwe Veste Breda, IKO-de kunstacademie Hoogstraten en Fotovakschool Rotterdam kun je werken aan je artistieke vaardigheden binnen het festivalthema  'To Infinity and Beyond'. Meer informatie over de workshops in samenwerking met IKO vind je hier. De workshop van Nieuwe Veste Breda kun je hier bekijken en de diverse workshops van Fotovakschool Rotterdam vind je hier.

Speciaal voor de beginnende fotograaf is de School voor Fotografie Breda aanwezig met tips en adviezen voor het verbeteren van je foto's en het maken van series. Hier is ook ruimte om je portfolio te tonen! Bekijk hier het programma van School voor Fotografie tijdens BredaPhoto

POP-UP gallerij

Tijdens het weekend groeit er een mini-expositie van het werk van prijswinnaars uit de aan het festival gelieerde fotowedstrijden. Ook een portfolio uit het FotoPlaza en een selectie uit de resultaten van de diverse workshops zal er komen te hangen. Misschien hangt jouw werk er straks ook!

BredaPhoto meemaken

De buitenexposities van BredaPhoto zijn gratis te bezoeken, maar voor de binnenlocaties en het verdiepingsprogramma kun je een passe-partout kopen: voor een dag, een weekend of voor de hele festivalperiode.Het volledige programma van BredaPhoto vind je hier een lijst van de deelnemende fotografen en een voorproefje van hun werken kun je hier bekijken.

Dagkaarten met korting

Met de kortingscode BP-DIGIFOTO bestel jij nu online je dagkaarten voor maar € 10,- (was € 17,50) De code geldt alleen als je online bestelt, dat doe je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel