TV-serie 'De Nieuwe Wildernis'

Bekijk 'De Nieuwe Wildernis' via Uitzending Gemist

Julian 4291
In 2013 kwam er een prachtige natuurfilm uit over het Nederlandse natuurgebied de Oostvaardersplassen. Naast de film verscheen een driedelige tv-serie. Mocht je deze gemist hebben, dan kun je deze nu terugkijken via Uitzending Gemist. Ideaal om inspiratie op te doen voor natuurfotografie!

Op woensdagavond 11, 18 en 25 december werden de drie delen van de TV-serie De Nieuwe Wildernis uitgezonden door de VARA op Ned 1. Mocht je de film al gezien hebben, dan loont het de moeite om te kijken, want in de serie zitten beelden die nog niet eerder vertoond zijn.

In de serie staat de 'Circle of Life' van het natuurgebied de Oostvaardersplassen centraal. In de eerste aflevering maak je kennis met de hoofdrolspelers van de Oostvaardersplassen: extraverte konikpaarden, oogverblindende ijsvogels, een jong vossengezin en andere belangrijke bewoners.

In de tweede aflevering ziet je hoe zwaar de dieren het in de Oostvaardersplassen kunnen hebben. Ze gaan de uitdaging aan die het natuurlijke ecosysteem met zich meebrengt. In de derde aflevering ziet je hoe de Oostvaardersplassen zich, na een lange periode van honger en kou, herstelt. De ‘Circle of Life’ kan opnieuw beginnen.

Natuurfotograaf Ruben Smit was veldregisseur en filmde veel van de beelden. Zijn fotografische oog is goed terug te zien in De Nieuwe Wildernis.

Bekijk alle uitzendingen via Uitzending Gemist.

Benieuwd naar de bioscoopfilm? Deze draait nog in een aantal bioscopen. Lees ook onze recentie op www.digifotopro.nl.