7 website fouten voor beginnende fotografen
Als beginnend fotograaf wil je graag een goede website hebben om meer naambekendheid te creëren. Een website is als een visitekaartje voor je bedrijf. Toch is niet elke website goed opgebouwd. Lees hier 7 fouten die je moet voorkomen.
Te snel een website opzetten
Het maken van een website in erg belangrijk als fotograaf. Doe dit echter niet te gehaast. Bij haasten maak je slordigheidsfouten. Maak je in het begin fouten in je website, is het daarna erg lastig om deze later aan te passen. Je kunt beter de tijd nemen voor het bedenken en maken van je website tot je precies weet wat je wilt. Nu is het ook niet de bedoeling dat je te lang blijft plakken bij het bedenken van een website want uiteindelijk moet hij wel online komen.
Te veel willen op je website
Zoveel mogelijk klanten werven is belangrijk. Doe dit niet door alles op je website te zetten. Je wilt je klanten niet afschrikken. Specialiseer je op een paar punten. Ooit een freelance klus gehad als eventfotograaf en daarna nooit meer gedaan. Laat dit dan niet de hoofdrol nemen op jouw site. Het is verleidelijk om zoveel mogelijk ervaring te delen op de site om klanten te trekken maar zodra je half werk levert ga je achteruit. Daarnaast zien je klanten door de bomen het bos niet meer als jij elke vorm en stijl van fotografie aanhoudt op je website.
Foto's online zetten
We snappen dat je alles van jezelf wilt laten zien. doe dit niet door al jouw foto's op je website te zetten. Je kunt het beste een paar van je beste foto's er op zetten. Gebruik van jou specialiteiten een paar foto's om veelzijdigheid te laten zien. Ook voor je foto's geldt, niet te veel anders zien je klanten door de bomen het bos niet meer. Let er ook op dat je foto niet te groot is. Grote foto's doen er langer over om te laden en niks is vervelender dan een langzame website. Een foto van 1200 pixels breed is voldoende.
Regelmaat op je website
Een dode website is geen goede website. Zodra klanten op jouw website komen en zien dat jij een half jaar geleden voor het laatst iets hebt gedeeld op je website schrikt dit af. Weet je van jezelf dat je dit niet goed kan bijhouden, plaats dan geen datum bij je posts. Het zou zonde zijn om een website in elkaar te hebben gezet voor wegklikkende klanten.
SEO voor je website
Seo, Search Engine Optimalisation, is miscchien even wat moeilijk om door te hebben. Zodra je dit goed door hebt is het het beste wat je gaat overkomen. SEO zorgt ervoor dat je bovenaan in de google zoekresultaten komt te staan. Hier haal je je klanten mee naar binnen. Persoonlijk vindt ik dit artikel op Winmag erg duidelijk in de uitleg van SEO.