Zo werkt een 3D printer in combinatie met een met een fotocamera
Stel je eens voor hoe het is om een miniatuur te kunnen maken van dat mooie standbeeld op je vakantiebestemming. Of in plaats van die foto van je huisdier gewoon een 3D-model in je woonkamer te kunnen zetten. De mogelijkheden zijn oneindig groot.
Hoe werkt het?
Slimme software is tegenwoordig goed in staat om op basis van een aantal foto’s een driedimensionale weergave te maken van een object. Het is daarbij wel noodzakelijk dat je het object van alle kanten hebt gefotografeerd. Zou je dat niet doen, dan kan het resultaat nooit tot volle tevredenheid zijn. Je zult immers voldoende input moeten geven om de computer duidelijk te maken wat er precies moet gebeuren. Een ultimaker kopen is de volgende stap op weg naar je eigen 3D-creaties. Deze geavanceerde 3D-printer van Nederlandse makelij leent zich perfect voor het realiseren van het hier beschreven project. Het apparaat voert de printopdracht feilloos uit en zo kun je door de combinatie van je eigen fotocamera en je 3D-printer eindeloos creatief aan de slag om je eigen wereld in miniformaat te gaan nabouwen.
Waar moet je op letten?
Je printer kan niet aan de slag als je er niet eerst een 3D filament in plaatst. Het filament is feitelijk het meest belangrijke onderdeel in het printproces, je kunt het vergelijken met de inkt van een traditionele printer. Er bestaan verschillende soorten filament en het is van belang dat je het juiste type kiest, voor het meest optimale resultaat. Daarbij is vooral de vraag wat precies het doel is van je printwerk. Ga je, zoals in het voorbeeld hierboven, een souvenir printen voor in je woonkamer, dan hoeft het object natuurlijk niet oersterk te zijn. Maar wil je bijvoorbeeld een gebruiksvoorwerp gaan printen, dan is het raadzaam om hier al bij het aanschaffen van een filament rekening mee te houden. Natuurlijk is ook van belang hoe groot het object moet worden.