Zo maak je dromerige portretten op locatie

Zo maak je dromerige portretten op locatie

Senta Bemelman 2171
In de nabewerking kun jij jouw portretfoto’s nog mooier maken. Voeg een dromerig effect toe voor toffe resultaten!

Na een dag portretten schieten op locatie is het spannende moment aangebroken waarop je de foto’s gaat uitzoeken en bewerken. Kijk kritisch en probeer te visualiseren wat je met de foto kunt doen in de nabewerking. Zo voorkom je dat je mogelijk goede foto’s verwijdert.

Dromerig

Geef jouw kiekje ook extra sfeer in de nabewerking. Hierdoor kan jouw portret ineens op een sprookje lijken. Dit kun je in Photoshop voor elkaar krijgen door middel van de belichting. Voeg iets meer licht toe en zorg voor een minder sterk contrast. In de onderstaande video zie je een andere manier waarop je in Photoshop jouw portretfoto bewerkt!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta