Zo maak je de mooiste foto's met je smartphone

Zo maak je de mooiste foto's met je smartphone

Dalindcy Koolhoven 1630
Mobiele telefoons hebben tegenwoordig steeds betere camera's. Natuurlijk is de kwaliteit van de foto's niet te vergelijken met een dure spiegelreflexcamera, maar je kunt er wel leuke plaatjes mee schieten. Het is dus niet zo gek dat er zoveel gefotografeerd wordt met smartphones. Wij geven je drie tips om het meeste uit je smartphonecamera te halen.

Telefoon goed stilhouden

Het lijkt zo logisch, toch gaat dit vaak fout! Veel mobiele telefoons hebben even de tijd nodig om een foto daadwerkelijk te maken, vooral als je je op een donkere plek bevindt. Daar moet je rekening mee houden. iPhones maken pas een foto op het moment dat je je vinger van de ontspanknop afhaalt. Als je problemen hebt met bewogen foto's, probeer je vinger dan van de ontspanknop af te laten glijden. Hierdoor beweeg je al een stuk minder.

Verschillende apps

Er zijn veel verschillende camera-apps. Voor zowel het maken van de foto als het bewerken hiervan. Deze apps kunnen veel verschil maken in de kwaliteit van je foto. Het is dus zeker de moeite om verschillende apps uit te proberen. Wij probeerden onder meer VSCO Cam uit.

Opzetlenzen

Ook voor je smartphone zijn er veel handige accessoires die je helpen met het verbeteren van je smartphone-foto's. Er zijn bijvoorbeeld fisheye-opzetlenzen en zoomlensjes te koop die je over de camera op je telefoon kunt schuiven. Zo kun je een heleboel toffe effecten creëren! 


Voorbeeld van een opzetlens voor de iPhone.