Tutorialvideo

Zo doe je dat: realistische schaduwen maken met Photoshop

Christel  de Wolff 2654

Surrealistische beelden in elkaar 'sjoppen' is leuk, maar hoe secuur je ook te werk gaat, je blijft zien dat het een onrealistische collage is. Colin Smith van PhotoshopCAFE leert je hoe je realistische schaduwen moet maken in Adobe Photoshop.

Dit kan te maken hebben met de schaduwen in een beeld die de verkeerde kant op gaan of misschien helemaal niet aanwezig zijn. Colin Smith van PhotoshopCAFE maakte er een video over.

In deze video laat hij zien hoe je realistische schaduwen moet maken met behulp van Adobe Photoshop. Met het volgen van deze tips en trucs, zullen je vrienden het volgende keer weliswaar vreemd vinden dat er ineens een dinosaurus door de straat loopt, maar ze zullen niet kunnen zien dat het gefotoshopt is, toch in ieder geval niet aan de schaduwen!

 

 

De video is in het Engels, maar je kunt makkelijk de ondertiteling aanzetten door op het tekstvakje in de rechterbenedenhoek van het videoscherm te klikken. Daarna kun je de tekst laten vertalen in het Nederlands door op het tandwieltje te drukken. De tekst is automatisch gegenereerd en daarom kan het voorkomen dat er wat kromme zinnen ontstaan, maar over het algemeen is de tutorial zo erg goed te volgen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel