Word geen slachtoffer van deze fotografiefouten
Fout 1: In de verkeerde volgorde leren
Wanneer je tegen een probleem aanloopt tijdens het fotograferen, ga je op onderzoek uit en probeer je de vereiste kennis op te doen. Dit leidt echter vaak tot een eindeloze zoektocht door een grote hoeveelheid aan informatie. Wil je weten hoe je bijvoorbeeld ruis voorkomt op een foto, dan moet je eerst weten hoe die ruis ontstaat. Zo gaat dit telkens door en voelt het alsof er geen eind aan komt. Zorg ervoor dat je eerst basiskennis opbouwt en begin bij diafragma, ISO-waarde en sluitertijd. Deze vormen de bouwstenen van de fotografie. Dit handige spiekbriefje kan een goede ondersteuning zijn bij het leerproces.
Fout 2: Investeren in apparatuur in plaats van de techniek bestuderen
Een duurdere lens levert vaak een foto op van betere kwaliteit, maar zaken als compositie en diepte zijn ook cruciaal bij het maken van een goede foto. Staar je niet blind op de apparatuur, maar focus op kennis opdoen.
Fout 3: Snel de handdoek in de ring gooien
Je bent snel geneigd op te geven als het keer op keer niet lukt om een bepaalde techniek onder de knie te krijgen. Maar iedere successvolle fotograaf is niet aan de top gekomen door enkel talent. Fotografie vergt doorzettingsvermogen. Daarnaast kan ook de hoeveelheid aan informatie beginnende fotografen afschrikken. Laat je niet ontmoedigen en bepaal zelf het tempo van jouw ontwikkeling. Blijf fotograferen en houd de moed erin!
Meer over Audrey Ann lees je op haar blog Live Snap Love. Herken je ook deze veelgemaakte fotografiefouten?