Tips voor het fotograferen in het wild

Wildlife fotografie: 3 tips

Redactie 6394

Als je op reis bent in een gebied met wilde dieren dan wil je deze ook graag vast kunnen leggen ter herinnering. Voor het maken van de beste wildlife foto’s hebben we hieronder 3 tips die je kan gebruiken.

Goed begin is het halve werk

Thuis bedenk je al wat je precies nodig hebt tijdens je reis. Ga je naar een koud gebied? Gebruik dan altijd waterdichte apparatuur of neem iets mee om spatwater tegen te gaan. Tevens is het op warme plekken belangrijk om je apparatuur te beschermen tegen de hitte. Neem daarnaast genoeg accu’s mee!

Meer reisfotografie tips en inspiratie? Lees het in DIGIFOTO MasterClass Travel

Sluitertijd

Bij het fotograferen van wildlife gebruik je altijd een snelle sluitertijd. Hierbij kan je de snelle acties van wilde dieren als het ware bevriezen waardoor de foto scherp blijft. Het voorkomt namelijk onscherpte vanwege bewegingen en trillingen.

Wees voorzichtig met wildlife fotograferen

Bij wildlife fotografie moet je onthouden dat je bezig bent met het fotograferen van wilde dieren die jou als een indringer binnen hun territorium zien. Je bent te gast binnen de natuur van deze dieren, verstoor ze daarom niet. Het is essentieel om het gedrag van het dier dat je gaat fotograferen goed te leren kennen voordat je hier foto’s van gaat maken.

Lees hier ons artikel over de eerste stappen in natuurfotografie.

Bij het beoefenen van wildlife fotografie is het genieten van de natuur hartstikke belangrijk. Voorbereiding en oplettendheid tijdens het fotograferen is noodzakelijk. Bij gebruik van bovenstaande tips maak je van de 'wildlife reis' een onvergetelijke reis.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie