Vliegtuigspotters opgelet! Expositie Spotters in de spotlight

Redactie digifoto Starter 1143

Voor veel spotters zullen de spottersplekken van Schiphol geen onbekend terrein zijn. Dagelijks staan er vele spotters klaar met hun camera om het landen en opstijgen van vliegtuigen vast te leggen. Schiphol heeft een selectie gemaakt van de mooiste foto’s, deze zijn te zien in de pop-up expositie ‘Spotters in de spotlight’ in de E-pier van Schiphol.

In de nieuwe pop-up expositie ‘Spotters in de spotlight’ is het werk van twaalf spotters te bewonderen. De spotters hebben hun mooiste vliegtuigfoto’s tentoongesteld. En waar kan dit beter dan op Schiphol? De luchthaven wil op deze manier hun reizigers mee laten kijken, maar dan net even anders, namelijk door de lens van de grootste liefhebbers van de luchtvaart. 

De twaalf liefhebbers hebben hiermee de kans hun passie te delen met anderen. Door weer en wind komen ze naar de spotterplekken om de vliegtuigen vast te leggen. Het doel van de expositie is om mensen, en vooral reizigers te inspireren. De foto’s verbeelden de verbintenis van de spotters met de luchthaven en vliegtuigen. Ze laten op hun manier zien hoe zij Schiphol beleven. 

En voor wie nog geen kennis heeft van de spottersplekken van Schiphol, hebben we hiervan  een lijstje gemaakt:
 

  • Het Panoramaterras
    De perfecte plek om vliegtuigen te kijken en een overzicht te hebben van de platformen is toch wel het panoramaterras. Naast het prachtige uitzicht, is de KLM Fokker 100 ook aanwezig. 
  • De Polderbaan
    De polderbaan is de meeste gebruikte baan en daar heb je de grootste kans op het spotten van een vliegtuig. 
  • De Buitenveldertbaan
    Vanaf de Buitenveldertbaan heb je zeker ook veel kans op het spotten van vliegtuigen. Naast de Buitenveldertbaan heb je ook enigszins zicht op de Schiphol-Oostbaan en de Aalsmeerbaan.

Meer informatie over deze locaties vind je op de site van Schiphol

De expositie ‘Spotters in de spotlight’ is nog tot en met juni te zien in de E-pier van Schiphol. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie