Vijf tips voor het fotograferen van een bruiloft

Vijf tips voor het fotograferen van een bruiloft

Redactie 1827
Als je maar lang genoeg fotografeert, komt de vraag of je iemands bruiloft wilt fotograferen vaak vanzelf voorbij. Waarschijnlijk is het een goede vriend of kennis die vindt dat je mooie foto's maakt en misschien stiekem een goedkope fotograaf zoekt. Natuurlijk is het best een eer om voor een bruiloft gevraagd te worden. Met deze tips zorg je dat de foto's, net als de dag zelf, onvergetelijk worden.

Maak afspraken

Het is heel belangrijk om van te voren afspraken te maken met het stel dat je fotografeert. Maak je een album? Hoe lever je de foto's aan? Willen ze dat je de foto's nabewerkt? En wat krijg jij ervoor? Dit zijn allemaal zaken waar je van te voren goed over na moet denken. Zet de afspraken vervolgens op papier en laat het bruidspaar dit tekenen. Altijd handig, zeker als er naderhand onenigheid ontstaat over de gemaakte afspraken.

Afkijken

Laat je inspireren door andere fotografen! Welke momenten van de trouwerij leggen zij allemaal vast? Hoe wisselen zij een fotoserie af? Je kunt ook vragen of je eens met een ervaren huwelijksfotograaf mee mag lopen. Hoe zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat hij niet in de weg loopt en toch mooie foto's kan maken?

Ga met een assistent

Geheugenkaartjes, reflectieschermen, je camera, een statief.. Het is allemaal wat. Een assistent kan dan enorm handig zijn. Hij of zij kan helpen met het dragen van de spullen en extra handen bieden waar nodig. Is dit één van de eerste bruiloften die je gaat fotograferen? Dan is het handig als je een assistent hebt die het bruidspaar goed kent. Hij of zij zal eerder een gekke pose voorstellen dan iemand die het bruidspaar niet kent.

De locatie

Zorg ervoor dat je weet waar je gaat fotograferen. Is het binnen of buiten? Hoe is het licht? Waar kun je een mooi perspectief krijgen? Vergeet niet dat je op sommige buitenlocaties toestemming nodig hebt om te fotograferen. Ook daar moet je rekening mee houden.

Nabewerking

Nadat je een selectie gemaakt hebt van je favoriete foto's, is het tijd om ze na te bewerken. Spreek van te voren af of het bruidspaar alleen de nabewerkte versie wil of ook de originele. Veel bruidsparen vinden het leuk om snel een paar foto's toegestuurd te krijgen, al zijn het er maar drie of vier. Kies in dat geval foto's in verschillende stijlen, zodat het pasgetrouwde stel een idee krijgt van de foto's die je geschoten hebt.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie