Vijf beginnerstips voor het maken van een timelapse

Redactie digifoto Starter 2467
Iets nieuws leren begint vaak met het doen, fouten maken en er dan van leren. Dit kan veel tijd kosten, zeker bij het maken van een timelapse. Met twaalf uur aan beeldmateriaal rijker, kom je er eenmaal weer thuis achter dat er iets niet klopte en alles is voor niks geweest.

In onze digitale wereld zijn er tutorials over elk onderwerp en is het leren van nieuwe dingen een stuk makkelijker. Met het kijken van een tien minuut durende tutorial leer je vaak belangrijke stappen en aandachtspunten. Tien minuten kijken naar een videotutorial in plaats van uren zelf uit zoeken hoe iets werkt bespaart je op de lange termijn tijd en geeft je hetzelfde resultaat. 

Filmmaker en fotograaf Joseph DiGiovanna deelt vijf tips voor het starten met het maken van timelapses. Je leert er hoe je een timelapse maakt, of dit nou met je smartphone of camera is. Met deze tips leer je wat je wel maar ook wat je juist niet moet doen. Ook vertelt hij over eventuele andere hulpmiddelen die handig kunnen zijn om het proces makkelijker te maken. Denk hierbij aan apparatuur of bewerkingsprogramma’s en apps.

Maak kennis met timelapes fotografie. Leer op een makkelijke manier wat je wel en niet moet doen. Maak het jezelf makkelijker aan de hand van zijn tips, bijvoorbeeld het gebruik van hulpmiddelen. Met deze vijf tips kun je de beginnersfouten overslaan en direct beginnen met het maken van prachtige timelapses. 

Lees ook: Breng de herfst in beeld met een foto timelapse – tips van Kamera Express

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie