Video: herkenbare momenten als fotograaf

Redactie digifoto Starter 1838
Als fotograaf heb je genoeg drama meegemaakt op gebied van klanten. In deze hilarische video wordt laten zien hoe groepstherapie voor fotografen er uit zal zien. De video zit vol met herkenbare monenten en daarbij advies over wat je kan doen in zo'n situatie.

In de video van Tony en Chelsea Northrup behandelen ze situaties die elke fotograaf herkent en geven ze advies wat je de volgende keer kan doen in zo'n situatie. Ondanks dat het een leuke video is, delen Tony en Chelsea ook goede levenslessen.

Ondergewaardeerd

In de video speelt Tony een fotograaf genaamd Doug en is Chelsea een fotograaf genaamd Susan en de psycholoog. Doug en Susan vertellen over verschillende gebeurtenissen die ze hebben gehad tijdens hun werk als fotograaf. Niet alleen klanten komen voorbij in de verhalen, ook vrienden krijgen een speciaal plekje in de video. Zo vertelt Doug over een bruidspaar dat de helft van de shoot had betaalt om vervolgens te melden dat ze de rest niet kunnen betalen omdat 'ze te veel geld uitgeven op hun huwelijksreis.' Hij fotografeerde ook een model dat foto's op Instagram had geplaatst zonder hem te taggen of credits te geven terwijl de foto duizenden likes kreeg.

Vriendendiensten als fotograaf

De vele vriendendienstjes die je doet als fotograaf is ook een probleem wat in de video voorkomt. Susan bijvoorbeeld, stemde ooit eens in om de bruiloft van vrienden voor $ 50 te fotograferen. Na de bruiloft zei het bruidspaar dat het eten $ 75 was, dus stonden ze quitte. Susan was ook uitgenodigd voor een verjaardagsfeest en de vriendin vroeg haar om haar camera mee te nemen. Eind van de avond heeft ze het hele feest gewerkt voor niks. Op dezelfde manier bood de vriend van Doug aan om een shoot te doen in ruil voor een sixpack bier.

Advies voor elke fotograaf

Ondanks dat de video leuk en grappig is, is het niet alleen een komedie. De psycholoog geeft echt goed advies over hoe je moet omgaan met situaties waardoor je je ongemakkelijk voelt of ondergewaardeerd voelt. Alle voorbeelden die worden genoemd in de video zijn gebaseerd op de echte ervaringen van Tony en Chelsea. Bekijk de video voor slim advies voor het omgaan met nachtmerrie-klanten (en vrienden).

 

 

Lees ook: Het beste en het vreemdste advies van fotografen wat je ooit hebt gekregen

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie