Video: Camera raw - de basis

Jooshua Franssen 1957
Je fotografeert in raw zodat je het meeste uit je fotowerk kunt halen. Dan ga je aan de slag met camera raw en photoshop. Maar waar dienen nou eigenlijk alle schuifjes voor? Je hebt een hoop mogelijkheden om je foto te bewerken, maar dan moet je wel weten waar wat precies voor dient.

In raw fotograferen geeft je de meeste mogelijkheden om je foto's te bewerken en te corrigeren. Doordat alle gegevens en informatie van je foto bewaard blijven, kun je achteraf meer herstellen of corrigeren. Wanneer je fotografeert in jpeg of een andere instelling, dan heb je maar een beperkte mogelijkheid.

Om je raw foto's te bewerken heb je een aantal programma's tot je beschikking, waaronder Adobe lightroom en het veelgebruikte photoshop. Als je met photoshop werkt, dan wordt je foto geopend met camera raw, de raw bewerker van Adobe. Met camera raw heb je een hoop bewerkingsmogelijkheden, maar dan moet je wel weten wat elk schuifje precies doet. Tuts+ geeft in deze video een korte uitleg in de basis van camera raw.

afbeelding van Jooshua Franssen

JooshuaFranssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJooshua