Verleidelijke boudoirfotoshoot tips voor Valentijn 

Redactie digifoto Starter 963
Valentijn is dé tijd van de liefde. Wat past hier nu beter bij dan een romantische fotoshoot in lingerie, oftewel boudoirfotografie. Of je de foto’s nu van jezelf maakt of van een model, hier zijn een aantal tips om je een zetje in de goede richting te geven.

Less is more

Houd het simpel. Je wil de focus op je model leggen. Zorg daarom voor een rustige achtergrond. Kies bijvoorbeeld voor een simpele egale achtergrond. Kies voor een complementaire achtergrond bij je model. Vind je een egale achtergrond te saai? Maak dan gebruik van lakens om de foto wat meer structuur te geven. 

Ook qua kleding hoeft het allemaal niet over de top te zijn. Je hebt niet altijd een supersexy setje nodig om een goede boudoir foto te maken. Een simpele zwarte bh of een T-shirt kan al genoeg zijn. Laat het model zelf kiezen wat ze aan heeft voor extra zelfvertrouwen. Als het model zich mooi en comfortabel voelt is het resultaat altijd beter. 

Het gebruik van licht 

Misschien wel een van de belangrijkste punten bij boudoirfotografie is het licht. Veel boudoirfotografen geven hun voorkeur aan natuurlijk licht maar test vooral wat je zelf prettig vindt. Speel met lichtstralen die binnenkomen via een raam of de strepen die ontstaan bij bijvoorbeeld jaloezieën. Met verschillende soorten lichtopstelling kan je verschillende foto’s maken. 

Contrast creëeren met backlight

Maak bijvoorbeeld gebruik van backlight. Hiermee kan je de lijnen van het lichaam van je model extra benadrukken. Door je positie te veranderen kan je meer en minder contrast creëren. Met deze licht techniek kan je goed de focus van je foto bepalen. Wil je dat de focus op het been van je model ligt, laat hier dan het meest licht op reflecteren. 

Spannende silhouetten

Of ga voor een silhouet. Zet je model voor het raam of een andere lichtbron en creëer aan de hand van het tegenlicht een silhouet. Juist omdat er niet veel details in een silhouet zitten is de foto extra spannend omdat de kijker zijn eigen fantasie de vrije loop kan laten gaan. 

(Zelf)vertrouwen

Een fotoshoot in lingerie of misschien wel naakt kan ongemakkelijk voelen. Houdt daar altijd rekening mee bij het werken met een model. Stel je model op haar gemak en geef haar zelfvertrouwen. Geef positieve feedback tijdens de shoot. Fotografeer de lichaamsdelen waar het model zich fijn bij voelt. Vermijd de lichaamsdelen waar ze zich niet prettig bij voelt, zet deze letterlijk in de schaduw of verberg ze in een silhouet. Als je model meer vertrouwen heeft in haarzelf en in jou als fotograaf, zullen de foto’s ook sterker worden. 

We hopen je met deze tips aardig op weg geholpen te hebben. Wil je aan de slag gaan, maar weet je niet welk objectief je het best kunt gebruiken? In dit artikel wordt uitgelegd welk objectief je het best kan gebruiken en waarom. 

Wil je meer leren over boudoirfotografie? Volg dan de masterclass glamour boudoirfotografie op Fotofair 2021.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie