Verdien geld als hobbyfotograaf

Redactie digifoto Starter 284
Als je een hobbyfotograaf bent, maar er toch wat mee wilt verdienen; zo pak je dat aan.

Omdat veel hobbyfotografen geld willen verdienen met hun hobby maar misschien niet weten hoe ze dat het beste aan kunnen pakken, hier een paar manieren om gemakkelijk te beginnen met geld te verdienen als hobbyfotograaf.

Ga naar evenementen als hobbyfotograaf

Je kunt als hobbyfotograaf naar evenementen gaan. Meld je aan als fotograaf en krijg een perskaart. Maak foto’s die je later thuis bewerkt en deel deze online. Zet in elke galerij de naam van het evenement en zet je contactgegevens erbij. Daarnaast kan je toestaan om ‘klanten’ een ​​digitaal downloadbestand te laten kopen voor bezit en/of voor privégebruik.

Betaalde foto's

Dit spreekt voor zich. Verdien je geld als hobbyfotograaf door betaalde opnames voor mensen en kleine bedrijven te maken, waarbij je minder geld dan een fulltime fotograaf in rekening brengt. Veel kleine start-ups, mensen en bedrijven die niet zoveel om fotografie geven en een klein budget hebben, willen juist graag met je werken. Ze kunnen zich de fulltime professionals niet veroorloven - of vinden het niet nodig om zoveel te betalen – en vinden iemand die prima foto’s schiet voor minder daarom vaak een betere optie.

Let wel op, want je moet wel verzekeringen afsluiten, een contract opstellen en handelen als een bedrijf om te voorkomen dat je wordt gepakt. 

Nieuws en actuele gebeurtenissen 

Een goede manier om wat geld te verdienen als hobbyfotograaf is de actualiteit fotograferen. Je kunt reizen of lokale problemen en nieuwswaardige gebeurtenissen vast leggen en vervolgens contact opnemen met het nieuws en media om de foto's te verkopen. 

Beurzen

Een tip waarmee je als hobbyfotograaf ook succes mee kan hebben, is om met een kraam op lokale (fotografie) beurzen te gaan staan. Maak een aantal hoogwaardige afdrukken van je werk en ga vervolgens met een kraam op kunst- of kerstmarkten staan. Voor hobbyfotografen kan dit een hele goede optie zijn.

Stock foto’s

Je kunt als hobbyfotograaf foto’s maken en deze op een stockwebsite plaatsen. Als mensen jouw foto’s mooi vinden, zijn ze bereid er geld voor neer te leggen en je foto zo dus over te nemen. Als dit werkt krijg je er alleen niet enorm veel geld voor maar het kan een leuke manier zijn om erbij te doen, als je genoeg tijd hebt, of om mee te beginnen als je als hobbyfotograaf wat wilt verdienen

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie