Verbind je Canon-camera met je smartphone

Redactie digifoto Starter 4815

Met de Canon Camera Connect-app kun je jouw camera met je smartphone verbinden. Dit biedt veel nieuwe mogelijkheden, zoals het direct downloaden en delen van je foto's. Ook kun je met de app jouw camera op afstand besturen via je telefoon en is het mogelijk om GPS-gegevens toe te voegen aan afbeeldingen die je schiet met een PowerShot- of IXUS-camera.

Koppelen aan smartphone of tablet

Bijna alle midrange EOS-modellen zijn sinds tien jaar voorzien van ingebouwde wifi. Download de gratis Canon Camera Connect-app in de App Store of Google Play store om jouw camera te verbinden met je smartphone of tablet. Door op je camera een eigen wifi-hotspot op te zetten, kun je deze direct verbinden met je mobiele apparaat. Als je veel data gebruikt buiten de deur en hiervoor geen gebruik maakt van een wifi netwerk, kan sim only vergelijken verstandig zijn. Bij sim only vergelijken zoek je namelijk gemakkelijk naar het abonnement dat aan jouw wensen voldoet en het minste kost. Hierdoor betaal je niet te veel voor jouw dataverbruik.

Encryptiesleutel

Geef de hotspot op de camera een naam zodat je deze gemakkelijk terug kunt vinden in het lijstje met wifi-punten op je smartphone of tablet. Bij het verbinden krijg je een Encryptiesleutel van de hotspot. Pak je telefoon erbij en ga naar Instellingen - wifi. Tik op verbinden met de hotspot van de camera en type de Encryptiesleutel in als wachtwoord. Door vervolgens op OK te drukken zijn je apparaten verbonden. Je hoeft alleen nog maar de app te openen en daarin aan te geven dat je jouw apparaat wilt verbinden met je Canon-camera.

Camera besturen van een afstand

Is de verbinding goed tot stand gekomen? Dan kun je jouw Canon-camera vanaf nu besturen met je smartphone of tablet. Je kunt foto's terugkijken op je telefoon, je favoriete beelden downloaden en deze direct delen op Facebook, Instagram of Twitter. Met het zoekerbeeld op je telefoon, kun je jouw device gebruiken als afstandsbediening, wat erg handig is als je vanaf grote afstand of vanuit een moeilijk standpunt een geslaagde opname wilt schieten.

GPS

Bijna iedere telefoon is daarnaast uitgerust met GPS. Dit is handig om je telefoon te traceren, maar heeft nog veel meer toepassingen. Op het moment dat jouw camera aan je telefoon gekoppeld is, wat zowel kan via wifi/NFC als via Bluetooth, slaat je smartphone een lijst op met datum en locatie. Ben je na een fotografiesessie met wifi verbonden? Tik op de optie Send location informatie om de GPS-gegevens te verzenden naar de betreffende foto’s op je camera. Deze locatie is later tijdens het nabewerken weer terug te zien in Map Utility van Canon zelf of in Lightroom, waar je verrassende effecten in kunt bereiken.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie