Unieke locaties voor landschapsfotografie?

Christel  de Wolff 984

Als je op Instagram kijkt naar de meest populaire landschapsfotografie, lijkt het alsof alle fotografen naar dezelfde plek zijn gegaan. Deadvlei, Noorderlicht, Grand Canyon? Zijn er dan geen mooie onontdekte plekjes meer?

Inderdaad, de meeste fotogenieke locaties zijn al talloze malen gefotografeerd. Bij Kinderdijk en op de Zaanse Schans sta je in de rij om hetzelfde molentje te mogen fotograferen en op de Veluwe kom je ook steeds dezelfde fotografen weer tegen. Super gezellig, en soms kun je veel leren van de fotografen om je heen, maar zou het niet prettig zijn om een keertje helemaal alleen ergens te zijn voor díe ene unieke plaat?

Kies een minder bekende locatie voor jouw landschapsfotografie

Natuurlijk zijn er veel minder bekende locaties die minder voor de hand liggen bij de meeste natuurfotografen, maar zeker niet minder mooi zijn. Kies ook eens voor zo’n underdog, want het kent vele voordelen. Zo hoef je niet te dringen om een mooi plaatje te maken en kun je zelf kiezen waar je jouw statief wilt neerzetten. Daarnaast zullen je volgers versteld staan van de nieuwe soort landschapsfotografie  dat ze op hun tijdlijn voorbij zien komen. Een fotogenieke, maar onbekende locatie zal veel meer opvallen dan de zoveelste foto van het Noorderlicht.. hoe mooi ook!

Ga aan de slag met landschapsfotografie

Landschapsfotograaf Thomas Heaton neemt je in onderstaande Youtube-video mee naar een locatie die bij zich bij hem om de hoek bevindt. Daarmee wil hij nogmaals aantonen dat je niet ver weg hoeft te gaan naar een platgefotografeerd natuurgebied om een geweldige foto te maken.

 

 

Veel succes met het zoeken van een unieke locatie voor landschapsfotografie!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel