Uitslag fotowedstrijd: Scherptediepte

Uitslag fotowedstrijd: Scherptediepte

Julian Huijbregts 10595
Voor onze fotowedstrijd met het thema 'Scherptediepte' ontvingen we ruim 800 inzendingen. We hebben alle foto's uitgebreid bekeken en maken nu de drie winnaars bekend. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt een Olympus Pen Mini!

In de eerste editie van digifoto starter publiceerden we een uitgebreide basiscursus over scherptediepte. We lieten jullie hiermee aan de slag gaan en vroegen jullie je resultaten te laten zien.

Dat leverde ruim 800 inzendingen op voor onze fotowedstrijd met het thema 'scherptediepte'. Drie winnaars kiezen uit deze vele inzendingen was geen eenvoudige opgave, maar nu is het dan toch gelukt en maken we de winnaars bekend!

Hoofdprijs: Olympus Pen E-PM1 t.w.v. € 599,99

Een mooi scherptediepte-effect krijg je door dicht op je onderwerp te kruipen. Een spinnenweb met waterdruppels kan zo een spectaculaire plaat opleveren. Dat laat Anne-Marie van Alem-Damen zien in deze foto. Ze weet met deze foto het thema op sfeervolle wijze vast te leggen, dat levert haar dan ook de hoofdprijs op: een Olympus Pen Mini ter waarde van 599,99 euro. Gefeliciteerd!

Anne-Marie van Alem-Damen
Gevangen druppel
Foto: Anne-Marie van Alem-Damen

Tweede prijs: Redged TSC-428G + RNB-1 t.w.v. € 378,-

Ook Wim Schuurmans wist het thema mooi in beeld te brengen. Door scherp te stellen op de flessen in de voorgrond lopen de lijnen van het zand mooi over in een onscherpe achtergrond. Wim wint met deze foto de tweede prijs: een Redged TSC-428G-statief met balhoofd ter waarde van 378 euro.

Foto: Wim Schuurmans
'Bottles on sand....'
Foto: Wim Schuurmans

Derde prijs: Redged TSA-424 + RT-1 t.w.v. € 168,-

De derde prijs gaat naar Vincent van Kooten. Een klein padje was zijn huis ingeslopen lezen we in het bijschrift van de foto. 'Ik heb deze in een beker gevangen om weer buiten te zetten... maar niet voordat deze foto was gemaakt.' De pootjes van het padje zijn nog scherp, terwijl de rest van het beestje overloopt in de onscherpte. Met dit sfeervolle resultaat wint Vincent een Redged TSA-424-statief met balhoofd ter waarde van 168 euro.

Foto: Vincent van Kooten
Vincent van Kooten
'The great escape'

Meer fotowedstrijden

We bedanken alle deelnemers voor het inzenden. Niet gewonnen? Niet getreurd! We hebben momenteel nog twee fotowedstrijden voor je klaar staan waar je aan kunt deelnemen en binnenkort voegen nóg meer nieuwe wedstrijden met mooie prijzen toe.

afbeelding van MD

Prachtige foto's, van harte gefeliciteerd!

afbeelding van MD

De kleuren van de eerste prijs foto...om te zoenen!

afbeelding van Mike

Schitterende platen, winnaars: Gefeliciteerd! Persoonlijk had ik de tweede en derde plaats omgewisseld, wat een waanzinnige foto van het kleine padje zeg!

afbeelding van Anonymous

inderdaad schitterende foto, maar "terwijl de rest van het beestje overloopt in de onscherpte" zoals de jury omschrijft komt m.i. meer door het matglas dan door fototechniek (scherptediepte), wat wel het thema was van de wedstrijd.

afbeelding van MPeek

Wwat een leuke en orginele foto's. De flessen favoriet voor mij. Allen van harte!

afbeelding van Kathleen

3 totaal verschillende beelden ! Zo zie je maar hoe iedereen het thema anders interpreteert. Leuke beelden trouwens en proficiat aan de winnaars !