Uitslag fotowedstrijd flitsfotografie

Christel de Wolff 2370
Flitsen is een kunst. Of je nu gaat werken met modellen in de felle zon of gaat bouncen met bijvoorbeeld interieur- of feestfotografie, het blijft een creatieve manier om het licht in een setting naar onze eigen wil te buigen. Deze fotowedstrijd had maar één enkele regel: er moest minstens één flitser gebruikt zijn om de shot te creëren

Aan de redactie de taak om de mooiste, leukste en meest creatieve inzending te selecteren. Uiteindelijk zijn we tot de volgende top drie gekomen:

Eerste prijs fotowedstrijd flitsfotografie

Peter R met In de kerk.

Allereerst het verhaal wat de foto uitdraagt. Wat doet deze stoere meid met dergelijke uitstraling in de kerk? Dan de precisie waarmee ze daar is neergezet, keurig symmetrisch en met haar hoofd tussen de gebogen lijnen van de achtergrond. Als derde het mooie licht dat zowel op haar als op de achtergrond valt... drie ingredienten die deze foto uiteindelijk tot winnend beeld hebben gemaakt, wat ons betreft. Gefeliciteerd Peter! 

Peter wint een cadeaubon van CameraNU.nl ter waarde van € 50,-. Wat is er mooier dan een prijs die je zelf kan bepalen? We zijn benieuwd waaraan de bon besteed zal worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Yongnuo Speedlite YN560-III, een krachtige flitser die perfect is voor iedere starter die zich wil gaan wagen in de wereld van flitsfotografie. Naast het feit dat hij genoeg licht oplevert, bezit hij ook over een ingebouwde 'flash trigger' waardoor je hem op een afstand kan laten flitsen in plaats van altijd op de camera zelf.

Met dank aan CameraNU.nl voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Tweede prijs fotowedstrijd flitsfotografie

Patricia Mallens met Strik een pose

De foto van Patricia valt op tussen de perfect ingeflitste portretten in de wedstrijdgallery, dankzij de bijzondere opstelling en focus. In een donkere omgeving weet Patricia een spannend en elegant beeld neer te zetten waarbij de aandacht uiteraard naar de verlichte outfit van de ballerina gaat, maar niet de overhand neemt. Al met al is het zeer stijlvol uitgevoerd, precies wat bij deze sport past. 

Patricia wint de MCOPlus LUX1600 mini LED-lamp. Deze lamp geeft meer licht dan je denkt en is te gebruiken in combinatie met camera of smartphone. Moeilijke lichtomstandigheden? Die behoren tot de verleden tijd!

Met dank aan Lamina voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Derde prijs fotowedstrijd flitsfotografie

Justin Sinner met Zonsondergang op Texel.

Justin is een graaggeziene gast in onze gallery, met zijn foto's gemaakt op Texel. Deze foto springt eruit wat betreft het ludieke element van de paraplu, de mooi belichte roze tulpen en de zonsondergang op de achtergrond. Samen maken ze een kleurrijk en uitnodigend beeld.

Justin wint Het grote flitserboek van Scott Kelby. Wat dit boek voor jou kan betekenen? Het helpt je om eindelijk van je flitser te gaan houden. Het mooiste is dat het makkelijker is dan je denkt. Scott Kelby staat al jaren bekend om zijn boeken waarin hij moeilijke materie simpel uitlegt. Dat betekent; geen wiskunde, geen moeilijke berekeningen en zelfs geen lichtmeter kennis. In plaats daarvan leer je een simpel systeem dat Scott al jaren gebruikt. Het helpt je om je flitser van binnen en buiten te leren kennen. Hierna zal niets je meer in de weg staan voor het perfecte shot.

Met dank aan Van Duuren Media voor het beschikbaar stellen van deze prijs.

Bekijk alle inzendingen op de fotowedstrijd flitsfotografie in de wedstrijdgallery.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel

afbeelding van pvandewaart_96010

Wow, leuk de 2e prijs. Dankjewel. De andere winnaars ook gefeliciteerd.