De mooiste urbex foto's op een rij

Top 5: Urbex inspiratie

Redactie digifoto Starter 1791

Urbex, kort voor Urban Exploring, is het bezoeken en vastleggen van (meestal) verlaten gebouwen en niet openbaar toegankelijke locaties. Wij hebben onze top 5 urbex foto's op een rijtje gezet.

1. Psychiatrisch ziekenhuis

Dit is een mooie winnaar. Een foto van een verlaten psychiatrisch ziekenhuis. Kijkend naar de foto voelt het net alsof je er rond loopt en elk moment mensen kan tegenkomen. Het is bijna alsof je de energie voelt die daar nog hangt, alsof niemand ooit is weggegaan. Een welverdiende eerste plaats. 

2. Synagoge

De foto is gemaakt in een verlaten synagoge, een gebeds- en gemeenschapshuis van mensen uit het jodendom. Opvallend aan urbex foto's is dat er altijd wel energie voelbaar is. Alsof iedereen is opgestaan, weggelopen maar eigenlijk naar aanwezig zijn. 

Wil je nog meer mooie urbex foto's zien? Bekijk dan ons bord met urban exploring foto's op pinterest

3. Verlaten attractiepark

Dit is het Spreepark in Berlijn, een verlaten attractiepark. Het is verboden toegang, je kan in principe alleen het park betreden wanneer je meeloopt met een rondleiding. Deze fotograaf bedacht wat anders, hij maakte een foto met zijn drone. Een iets modernere vorm van urban exploring. 

4. Sheffield warenhuis

Het valt op dat bij de verlaten warenhuizen vaak nog spullen achterblijven die nog redelijk in tact zijn. Net zoals in dit warenhuis waar nog een prima stoel staat. Alles wordt leeggeroofd bij oude gebouwen maar deze stoel niet. Waarom? 

5. Blauwe poort

Op de laatste foto zie je gebouw met een blauwe deur. Ook in de foto zijn kettingen te zien. Waar deze voor gebruikt worden blijft een raadsel die we nooit zullen ontcijferen. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie