Tips voor Stedentrips - Deel 2

Tips voor stedentrips - Deel 2

Marina Smits 1704
Ben je het wisselvallige zomerweer in Nederland ook zat? Spendeer dan een dag of vier in een mooie hoofdstad! Dit is het tweede deel in de serie Tips voor Stedentrips. Vandaag kijken we naar Londen, Rome, Istanboel en Praag! Ontdek nieuw talent in de Photographers' Gallery of beklim de Petrin Uitkijktoren.

We gaan verder met waar we in Deel 1 waren gebleven. Lees snel verder en wie weet doe je inspiratie op voor je volgende reis!

Londen

Londen is een van de populairste steden voor een stedentrip. Er is dan ook veel te zien: De Big Ben en Palace of Westminster, Tower Bridge, Buckingham palace, London Eye en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar ook Londen heeft mooie plekjes waar niet iedereen komt.

In de Photographers' Gallery ontdek je prachtige fotocollecties van opkomende talenten en gevestigde kunstenaars. De entree is gratis, dus wat houdt je tegen? Als je een bezoekje wilt brengen aan een rijke buurt, moet je in Kensington en South Kensington zijn. Maak voor je trip een lijstje met de bezienswaardigheden die je sowieso wilt zien, want alles bezoeken is gewoonweg onmogelijk in een paar dagen tijd.


Foto © Patrick Desmet

Rome

Fotografeer je graag klassieke gebouwen, dan is Rome de stad waar je moet zijn. Rome heeft heel veel monumenten en bezienswaardigheden, levendige pleinen en rustige grote parken. Ook zijn er prachtige musea en kerken. Aan het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon moet je zeker een bezoekje brengen als je stedentrip naar Rome gaat.


Foto © Bart Burger

Istanboel

Istanboel is een gigantische stad met ongeveer twintig miljoen inwoners en telt zoveel bezienswaardigheden dat je het waarschijnlijk niet gaat redden om alles binnen een weekend of midweek te zien. Een van de dingen die je absoluut niet mag missen is de Blauwe Moskee. De twintigduizend handgeschilderde tegeltjes aan de binnenkant van de moskee zijn prachtig om te zien.


Foto © Antwan Janssen

Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. Het is dan ook niet voor niets de nummer zes op de lijst van meest bezochte Europese steden. De prachtige Karelsbrug staat op een prominente plek in de stad, waardoor je er bijna niet omheen kunt. De Petrin Uitkijktoren is ook zeker een aanrader om te bezoeken. Je hebt daar een mooi uitzicht over de hele stad, zodat je gelijk weet waar je heen wilt.


Foto © Chantal Logtenberg