Tips voor fashion fotografie

Redactie 1751

Enkele tips die je helpen bij fashion fotografie.

Wanneer je aan fashion fotografie doet of binnenkort hiervoor gaat of wilt shooten, hier enkele tips die je kunnen helpen.

Gebruik de regel van derden 

De regel van derden is een cruciale leidraad om ervoor te zorgen dat je samenstelling relevant is. Vooral bij fashion fotografie. Plaats je persoon in een van de drie denkbeeldige vlakken voor de mooiste foto’s.

Vertel een verhaal

Een van de fouten die vaak gemaakt wordt bij fashion fotografie, is dat er geen verhaal verteld wordt. Wanneer je in een modetijdschrift kijkt, zal je merken dat er een thema is dat de foto's met elkaar verbindt. Hoewel ze niet per se woorden hebben die beschrijven wat er gebeurt, geven ze vaak aanwijzingen over wat er aan de hand is en zeggen de foto’s op zich al genoeg.

Je thema hoeft niet per se een echt verhaal te hebben met een begin en een einde. Omdat je niet kunt vertrouwen op bijschriften, moet je vertrouwen op je compositie en je richten op de kleine momenten.

Als je bijvoorbeeld een model fotografeert dat de stad verkent, kun je ze door de straten laten lopen of een café bezoeken. Gebruik de elementen in de omgeving om hints te geven. Als je iemand dichtbij de camera plaatst met de weg op de achtergrond, wordt je kijker nieuwsgierig naar waar het onderwerp naartoe gaat. Zorg dus altijd voor een verhaallijn in je foto's tijdens het shooten voor fashion fotografie.

Zoek naar de juiste achtergrond

Houd altijd rekening met de achtergrond tijdens het shooten van fashion fotografie, omdat deze een essentiële rol speelt in de compositie. Denk niet alleen aan waar het model moet komen, maar ook aan hoe de elementen op de achtergrond de balans van de afbeelding zouden beïnvloeden. De stijl van je compositie moet zich aanpassen aan het kledingstuk dat je fotografeert. U kunt geen achtergrond gebruiken die vergelijkbaar is met de kleur of het patroon van de kleding.

Gebruik objecten voor mooie fashion fotografie

Objecten kunnen je helpen bij het creëren van een meer samenhangend thema in je fashion fotografie. Ze werken niet alleen goed bij het geven van contextuele aanwijzingen voorafbeeldingen, maar voegen ook een dimensie toe aan je compositie.

Als er niets aan de hand is in je scène, kun je ook objecten gebruiken om het er interessanter uit te laten zien. Als de muur die je als achtergrond hebt gekozen te saai oogt, voeg je bijvoorbeeld een skateboard toe, waardoor het gelijk meer spreekt. De armen en het skateboard vormen een natuurlijk kader rond het gezicht van het model. Met alle negatieve ruimte eromheen, helpt het de kijker te laten zien waar ze moeten kijken.

Benadruk de mode

Wat modefotografen scheidt van reguliere portretfotografen, is dat ze weten hoe ze de kleding in hun afbeeldingen moeten benadrukken. Dus ongeacht wat je doet, de outfit is hetgeen wat telt bij fashion fotografie. Zet de persoon mooi neer en zorg ervoor dat je de details van de outfit niet belemmert. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat kijkers het product zien. 

Tags: fashion fotografie, fashion, mode

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie