Handige tips van een topfotograaf

Tips van wildlife fotograaf David Yarrow

Christel  de Wolff 3684
Nikon ambassadeur David Yarrow geeft zijn tips op het gebied van zwartwit en wildlife fotografie. Hoe ga je om met licht? Welke lenzen neemt David op zijn reizen mee? En waar moet je aan denken als je een mens of dier gaat benaderen.

Samen met internationaal topfotograaf en Nikon-ambassadeur David Yarrow reisde Kim Feestra naar Kenia en legden zij hun reis vast in zwartwit. Een impressie van de avonturen die ze beleefden, de mensen die zij spraken en met name de foto's die zij maakten vind je in onderstaande video. 

Tips van succesvol Wildlife fotograaf David Yarrow

Behalve spectaculaire beelden te tonen, legt David Yarrow door middel van tips en tricks uit hoe ook jij prachtige zwart-wit (reis-)beelden kunt maken. In drie video's neemt hij je mee in zijn workflow. Wat moet je meenemen? (What's in the Bag?) Hoe ga je om met licht? (Natural Light) en waar moet je aan denken als je een mens of dier gaat benaderen? (How to approach your subject). De video's van Nikon zijn allemaal Nederlands ondertiteld dus maken het super makkelijk om te volgen.

Nikon apparatuur

Kim en David maakten gebruik van de Nikon D850 en Nikon D750 camerabody's en namen drie stuks lenzen mee namelijk de AF-S Nikkor 105mm f/1.4 E ED, AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8 E ED VR en de AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8 E FL ED VR. De indrukwekkende beelden die het duo hiermee maakte vind je op de speciaal voor dit project opgerichte website van Nikon.

Lezersgallery

Hebben de tips van David Yarrow je geïnspireerd om zelf met zwart-wit fotografie aan de slag te gaan? Zoals altijd kun je jouw resultaten uploaden in onze lezersgallery. We zijn erg benieuwd naar jouw resultaten.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel