Tips om de poses van je model te verbeteren

Christel  de Wolff 1673

Een goede foto maken, dat kunnen we natuurlijk wel aan jou over laten. En als beeldmaker heb je ook heus wel kijk op hoe je model erop moet komen te staan. Toch zijn het juist de kleine dingetjes die het doen. De kleine dingetjes waar je misschien niet meteen aan dacht…

In deze leerzame video van Sorelle Amore komen negen trucjes aan bod waarmee je jouw modelfoto’s naar een nog hoger niveau kunt tillen.

Tips om de poses van je model te verbeteren

De tips variëren van poses waarin het hele lichaam mee moet doen, tot kleine verbeteringen in gezichtstrekjes. Zo legt de fotografe en Youtube-videomaker uit dat het extreem belangrijk is om de armen en de benen van je model de ruimte te geven in je foto. Doe je dat niet, zal de houding van het model al snel als gesloten overkomen. Ook weet je natuurlijk al lang dat een goede houding wat rechterop is, maar let er ook op dat je je model niet té recht laat zitten. Dat laatste maakt het geheel dan weer te stijfjes.

Tutorialvideo

De video van Sorelle Amore is in het Engels, maar omdat ze iedere tip laat zien, kun je er ook van leren door er alleen maar naar te kijken. Wil je toch liever precies begrijpen wat de fotografe zegt? Dan kun je de ondertiteling aanzetten door op het tekstvakje beneden in het scherm te klikken. Deze ondertitel kun je vervolgens kunnen vertalen door middel van het tandwieltje. De vertaling is automatisch gegenereerd waardoor er af en toe wat kromme zinnen kunnen ontstaan, maar over het algemeen is de tekst goed te volgen.

 

 

Laat je inspireren door de vrolijke dame in de video en de vele voorbeelden die ze je voorschotelt. Heb je zelf een prachtige modelfoto gemaakt? Schroom dan niet om deze met ons te delen in de gallery.

Lees ook: Beginnende fotografen opgelet! 3 eenvoudige tips

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel