Tips: flatterende glamourfoto's maken

Tips: flatterende glamourfoto's maken

Liesbeth Wesdijk 1584
Niemand is perfect. Behalve al die beroemdheden die dagelijks voor de camera staan dan. Hoe kan het dat die foto's altijd perfecte, prachtige mensen weergeven? Make-up doet een hoop, maar de fotograaf ook. We laten je een paar tips zien, waardoor perfectie een stuk dichterbij komt, voor iedereen!

De volgende tips zijn zowel voor fotografen als voor diegenen die gefotografeerd worden. Het gaat hier dus niet om huis-tuin en keukenfoto's, maar om glamourfoto's. Iedereen wil toch wel eens de diva uithangen of die voor de camera krijgen? We geven je een aantal tips voor de perfecte glamourfoto's.

De juiste hoek

Fotografeer vanaf ooghoogte en liever nog iets hoger. Niet alleen vallen de ogen dan het beste op, de minder flatterende gedeeltes onder de kin vallen dan weg.

Een echte lach

Een neplach is vreselijk op een foto. Als fotograaf wil je een echte, gemeende (glim)lach zien. Vraag aan de persoon die je op de foto zet om aan iets leuks te denken, vertel een leuke anekdote of laat een mooie, lieve foto zien. Tip voor het model: druk de punt van je tong tegen je gehemelte, hierdoor zal je lach echter lijken. Oefen dit voor de spiegel desnoods.

In het licht

Foto's met een goede belichting, recht van voren zijn het beste voor glamourfoto's. Je hebt dan minder last van ongeflatteerde schaduwen op het gezicht.

Wees zuinig met make-up

Een natuurlijk ogende make-up is altijd veel mooier dan complete oorlogskleuren. Maar het belangrijkste is dat het model zich prettig en zelfverzekerd voelt. En als dat met wat meer make-up is, dan is dat niet anders.

De juiste kleding

Hier kun je als fotograaf weinig aan doen, maar de juiste kleding dragen tijdens een glamoureuze shoot is erg belangrijk. De kleding moet uiteraard goed passen, niet te wijd, maar ook zeker niet te krap. Ook de kleur is belangrijk. Liever geen drukke patronen of kleuren die met elkaar vloeken. Zorg er als model voor dat je geen kleuren gebruikt die je huid flets maken.

De handen

Handen zijn maar lastige dingen. Laat ze niet maar een beetje hangen. Het is een veel beter beeld wanneer het model de handen nonchalant in haar zakken heeft of haar armen over elkaar heeft of … of. Eigenlijk is alles goed, zolang ze maar niet zomaar wat bungelen.

Als je ooit een professionele glamourshoot gaat maken, zul je waarschijnlijk gebruik maken van een styliste en een visagiste. Tot het zover is zul je samen met je model moeten overleggen wat jullie wel en niet willen in zo'n shoot. Wees ook niet bang om eens over de top te gaan, daar wordt je als fotograaf alleen maar handig van. En onthoud: perfectie bestaat niet, maar soms willen we het wel graag benaderen. Het belangrijkste is dat zowel jij als het model lol hebben in zo'n fotoshoot.

Heb jij, net als Pascal Alles, ook zo'n mooie glamourachtige foto gemaakt, plaats hem dan in onze lezersgallery. Wil je graag weten hoe het er bij een professionele fotoshoot aan toe gaat, lees dan hier eens.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth